Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Skönhet

Skönhetsexpertens bästa ”brun utan sol”-guide för en solkysst look

Att kunna glida runt i en snygg och jämn bränna är något vi strävar efter varje sommar. Lösningen stavas ”brun utan sol” och Metro Modes skönhetsbloggare Susanne Barnekow har stenkoll på hur du fixar semesterns fräschaste fuskfärg.


Foto: Jose Tio/IBL

Susanne Barnekow solar sällan men är ändå alltid snyggt solkysst på sommaren. I ett nyligen publicerat blogginlägg delar Metro Modes skönhetsbloggare med sig av hur du också lyckas med din bränna – här är hennes tre steg till BUS-framgång:

1. Förberedelser
Exfoliera dagen innan för att få bort döda hudceller, lägg extra fokus på händer, knän, armbågar och fötter då dessa är torra områden som drar åt sig mer färg. Se till att eventuella rester från din förra färg är borta, generellt rekommenderar jag att man använder en skonsam exfoliering var fjärde eller femte dag efter första applicering. Om du känner att du har mycket rester kvar, ta ett bad med olja som mjukar upp din hud, och om inte det skulle räcka kan man göra en extra exfoliering när huden är uppmjukad. Sist men inte minst – glöm inte att ta bort deodorant, makeup och parfym!

2. Applicering
Använd alltid en anpassad handske som ger en jämn och fin fördelning av färgen – den gör även att man undviker färgade handflator! Låt även produkten torka innan du sätter på dig löst sittande kläder, tighta kläder med sömmar kan göra att den blir ojämn och randig.

3. Underhåll
Nyckeln är återfuktning! Se till att återfukta både från insidan och utsidan, när huden blir torr flagnar den och då försvinner färgen snabbare. Så drick vatten och smörj minst en gång om dagen. Ett alternativ är att byta ut din vanliga kroppslotion 2-3 gånger i veckan mot en som gradvis bygger upp din färg.

I Susannes blogg hittar du hela guiden: vilka fyra misstag du ska undvika när du använder ”brun utan sol” samt tips på hennes favoritprodukter.

 

Läs också: Metro Mode utser årets bästa brun utan sol

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!