Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

Skönhetsexpertens bästa “brun utan sol”-guide för en solkysst look

Att kunna glida runt i en snygg och jämn bränna är något vi strävar efter varje sommar. Lösningen stavas “brun utan sol” och Metro Modes tidigare skönhetsbloggare Susanne Barnekow har stenkoll på hur du fixar semesterns fräschaste fuskfärg.


Foto: Jose Tio/IBL

Susanne Barnekow solar sällan men är ändå alltid snyggt solkysst på sommaren. I ett nyligen publicerat blogginlägg delar Metro Modes skönhetsbloggare med sig av hur du också lyckas med din bränna – här är hennes tre steg till BUS-framgång:

1. Förberedelser
Exfoliera dagen innan för att få bort döda hudceller, lägg extra fokus på händer, knän, armbågar och fötter då dessa är torra områden som drar åt sig mer färg. Se till att eventuella rester från din förra färg är borta, generellt rekommenderar jag att man använder en skonsam exfoliering var fjärde eller femte dag efter första applicering. Om du känner att du har mycket rester kvar, ta ett bad med olja som mjukar upp din hud, och om inte det skulle räcka kan man göra en extra exfoliering när huden är uppmjukad. Sist men inte minst – glöm inte att ta bort deodorant, makeup och parfym!

2. Applicering
Använd alltid en anpassad handske som ger en jämn och fin fördelning av färgen – den gör även att man undviker färgade handflator! Låt även produkten torka innan du sätter på dig löst sittande kläder, tighta kläder med sömmar kan göra att den blir ojämn och randig.

3. Underhåll
Nyckeln är återfuktning! Se till att återfukta både från insidan och utsidan, när huden blir torr flagnar den och då försvinner färgen snabbare. Så drick vatten och smörj minst en gång om dagen. Ett alternativ är att byta ut din vanliga kroppslotion 2-3 gånger i veckan mot en som gradvis bygger upp din färg.

4. Panikskrubb – om du märker att din färg blivit ojämn på vissa ställen, få inte panik och försök skrubba bort den. Använd istället en mild exfolierande produkt över hela kroppen eller ta ett bad som mjukar upp eventuella ojämnheter.

5. Underhåll
Nyckeln är återfuktning! Se till att återfukta både från insidan och utsidan, när huden blir torr flagnar den och då försvinner färgen snabbare. Så drick vatten och smörj minst en gång om dagen. Ett alternativ är att byta ut din vanliga kroppslotion 2-3 gånger i veckan mot en som gradvis bygger upp din färg.

6. Vanligaste misstagen
1. För mycket färg på knän, armbågar och hälar – du kan undvika det här problemet genom att dagen innan exfoliera och applicera en återfuktande kräm just på dessa områden.
2.Smörja in sig innan applicering – när du smörjer huden direkt innan du applicerar din BUS-produkt skapar du en skyddande barriär som gör att färgen inte fastnar.
3.Vaxning – när du vaxar precis innan applicering öppnar det upp porerna, vilket leder till att dom tar upp för mycket färg och att du får ett osmickrande, prickigt resultat.
4.Panikskrubb – om du märker att din färg blivit ojämn på vissa ställen, få inte panik och försök skrubba bort den. Använd istället en mild exfolierande produkt över hela kroppen eller ta ett bad som mjukar upp eventuella ojämnheter.

 

 

Läs också: Metro Mode utser årets bästa brun utan sol

St. Tropez KÖP

St. Tropez

En lätt wash-off färg som ger massa glow!

Pris: 199 kronor. 

KÖP

Nästa bild
H2O Tan Mist - James Reed KÖP

H2O Tan Mist - James Reed

En fantastisk BUS ansiktsmist!

Pris: 309 kronor.

KÖP

Nästa bild
Body Polish Scrub - Moroccanoil KÖP

Body Polish Scrub - Moroccanoil

En lätt exfolierande och fuktgivande scrub för kroppen.

Pris: 399 kronor.

KÖP

Nästa bild
Applicator Mit - St.Tropez KÖP

Applicator Mit - St.Tropez

Appliceringsvante.

Pris: 69 kronor.

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!