Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

Somna med blött hår och vakna med perfekt svall – 4 grymma tips

Att somna med blött hår och vakna upp med fantastiskt hår är svårare än man kan tro. Resultatet blir oftast att håret har torkat helt fel och håret står åt alla håll och det har skapats virvlar som är helt omöjliga att platta ut. Vi bjuder på de bästa tipsen som gör att du aldrig kommer ha problem med blött hår igen.

Foto: Unsplash/Instagram @negon_mirsalehi

Fortsätt skrolla för att hitta de bästa tipsen och tricksen som passar din hårtyp. Sen kommer du aldrig mer må dåligt över din hårdag när du duschar strax innan sängdags.

1. Tajta och små lockar
Har du väldigt lockigt hår kan det vara en bra idé att sova i många små knutar. Innan du sätter upp håret kan du kamma igenom ett leave in balsam. Det återfuktar håret och håller lockar under kontroll när de torkar. Sätt upp håret i ungefär 20 små knutar beroende på hur mycket lockar du vill ha, vira in håret i en sidenscarf och sen är det bara att somna.

2. Lösa och busiga lockar
Lockar och vågor plattas lätt ut när du sover därför behöver du ge dem stadga och struktur, speciellt när du ska sova med blött hår. Massera in ett leave in balsam i längderna, sedan en mousse närmast rötterna och sen sätter du upp håret i åtta till tio små knutar.

Leave-In-Cream, Antonio Axu. Pris: 149 kronor. Köp här.

Leave-In-Cream, Ellwo Professional. Pris: 179 kronor. Köp här.

Leave-In-Cream, Maria Nila. Pris: 269 kronor. Köp här.

3. Bohemiska vågor
Börja med att massera in ett leave in balsam i topparna, ha sedan i en lätt stylingkräm. Har du fint hår räcker du om du använder leave in balsamet. När du applicerat alla produkter ska du sätta upp håret i fyra lösa bullar. Två på huvudet (som Shrek-öron) och två bak i nacken. Det du ska tänka på är att inte ta med topparna i bullen utan låt dem hänga som lösa tesar. Då kommer du vakna upp med perfekta vågor.

4. Rakt hår
Det är svårt att vakna upp med spikrakt hår, men du kan vakna upp med ett naturligt fall. Det du behöver göra är att smörja in håret med ett anti frizz-serum och sen dela upp håret i två sektioner. Sätt upp varje sektion i en tvinnad fläta (du ska inte fläta dem bara tvinna dem). När du vaknar på morgonen kan du platta till ändarna med en plattång.

Serum, Color Wow. Pris: 299 kronor. Köp här.

Arganolja, Waterclouds. Pris: 289 kronor. Köp här.

Anti-frizz serum, Eleven Australia. Pris: 209 kronor. Köp här.

Läs även:

Frisören: Så gör du för att tvätta håret så sällan som möjligt – utan att det blir fett.

Leave-In-Cream - Antonio Axu KÖP

Leave-In-Cream - Antonio Axu

En effektivt reparerande leave-in-kräm för dagligt bruk. Den fjäderlätta krämen hjälper till att tämja bångstyrigt hår utan att tynga ner. Den motverkar frizz samtidigt som den återfuktar, slätar ut och stärker.

Pris: 149 kronor.

KÖP

Nästa bild
Leave-In-Cream - Ellwo Professional KÖP

Leave-In-Cream - Ellwo Professional

Utredande kräm som mjukgör och återfuktar håret på djupet. Krämen skyddar vid användning av fön eller plattång. Berikad med avokadoolja, äppelolja och solrosolja.

Pris: 179 kronor.

KÖP

Nästa bild
Leave-In-Cream - Maria Nila KÖP

Leave-In-Cream - Maria Nila

En leave-in cream med alger som reparerar och bygger upp skadad
hårstruktur.

Pris: 269 kronor.

KÖP

Nästa bild
Serum - Color Wow KÖP

Serum - Color Wow

Prisbelönad fuktförseglingspray som stoppar håret från att bli en frissigt vid blött och fuktigt väder.

Pris: 299 kronor.

KÖP

Nästa bild
Arganolja - Waterclouds KÖP

Arganolja - Waterclouds

Serum som absorberas snabbt av håret och ger glans och styrka till ett matt och livlöst hår. Ger en omedelbar och långtidsverkande lyster.

Pris: 289 kronor.

KÖP

Nästa bild
Anti-frizz serum - Eleven Australia KÖP

Anti-frizz serum - Eleven Australia

Lättviktsbehandling för alla hårtyper. Arganolja mjukgör och ger maximal kontroll över det mest envist, flygiga håret. Ett måste för friss-kontroll för alla hårtyper.

Pris: 209 kronor.

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!