Skönhet

Frisören: Så gör du för att tvätta håret så sällan som möjligt – utan att det blir fett

I en uppmärksammad video på TikTok avslöjar frisören Michelle Dennis att hon enbart tvättar håret var åttonde vecka. Nedan avslöjar vi hur och några andra tips för att undvika fett hår!

Foto: Pexels/TikTok @michelledennismumsof.3

I vår hårbotten finns en naturlig och vårdande olja som ska hindra hårbotten från uttorkning. Tvättar man håret för ofta kompenserar talgkörtlarna i hårbotten och producerar mer olja. Detta bidrar snabbt till en ond cirkel av frekventa hårtvättar och fett hår.

@michelledennismumof.3

I can go with out washing for 8 weeks! Do you suffer with oily hair or over dry ends? It’s because your over washing it #hair #hairtips #momsoftiktok

♬ Poof Be Gone – KyleYouMadeThat & Yung Baby Tate & Yvette

En ond spiral

För att bryta cirkeln kan du träna hårbotten att producera mindre olja genom att massera hårbotten med vatten. På så sätt får du bort smuts och orenheter utan att torka ut. Med tiden anpassar sig hårbotten och håret blir mindre fett mellan tvättarna. Generellt brukar man rekommendera att tvätta håret 1-2 gånger i veckan.

Menar att folk tvättar för ofta

På TikTok har frisören Michelle Dennis video blivit viral efter att hon avslöjat hur hon gör för att knappt tvätta håret alls. Michelle menar att folk tvättar håret för ofta och ger därför tips på hur man kan göra för att vänja av håret. Det första steget är att skjuta upp tvättandet en dag eller två, sedan försöker man över tid att addera en extra dag och när håret har vant sig lägger man till ytterligare en dag i ca sex månader.

Enligt Michelle handlar det bara om tålamod eftersom det är en tidskrävande process.

Klicka här för fler TikTok-trender!

Läs även:

Så ofta bör du tvätta håret – beroende på din hårtyp.

6 misstag vi alla gör när vi tvättar håret – så undviker du dem.

Så ofta ska du egentligen duscha – enligt forskare.

7 oväntade anledningar till att du får fett hår – och så blir du av med det.

Det vanligaste misstaget vi alla gör när vi tvättar håret.

Källa: The Sun

Foto: Pexels/TikTok @michelledennismumsof.3

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!