Skönhet

Susanne Barnekows bästa skönhetsknep för en perfekt och felfri sminkning

Metro Modes tidigare skönhetsbloggare Susanne Barnekow delar med sig av smarta och enkla knep som gör din sminkrutin lite enklare och gör att resultatet blir lite bättre. 

Foto: Susanne Barnekow/Unsplash

Susanne brukar dela med sig av skönhetstips på sin blogg och nu har hon samlat sina sex bästa knep. Bara att kopiera och ta in i ditt liv, det kommer vi göra.

1. Gör läpparna fylliga

Ljusare färger gör att läpparna ser större ut, men det finns ett knep som gör att de ser extra fylliga ut. Lägg en highlighter eller en ljus concealer i mitten av läppen, se till att den smälter ihop med läppfärgen bara.

2. Få bort röda ögon

Det finns två knep om du vill få bort röda och trötta ögon. Det första är att använda Clear Eyes eller ha en gräddvit kajal i ögats vattenlinje. Viktigt dock att färgen är gräddvit, är den helvit kan det få motsatt effekt.

3. Få kontroll på babyhåret

Det jobbiga små babyhåren kan vara omöjligt att få kontroll över när du sätter upp håret. Ta en sminkborste och spraya hårspray på den, dra den sen över småhåren och de är väck.

4. Hållbart Läppstift
Börja med att exfoliera och återfukta läpparna och applicera alltid en läppenna, det motverkar nämligen att ditt läppstift ”blöder” utanför läpparna och det är mycket lättare att få ett jämnt och snyggt intryck. När det är dags för läppstiftet, applicera måttliga mängder för att få det att hålla längre. För att undvika att det smetar av sig på tänderna kan du stoppa ett finger i munnen och dra ut det medan du håller läpparna runt – ja det kan låta lite konstigt men det fungerar!

5. Undvik mascarafläckar
Vem har inte upplevt irriterande mascarafläckar? Både på övre ögonlocken under tiden man applicerar mascara men även under ögat när man bär mascara på den nedre fransraden. Ett tips för att slippa fläckar vid applicering är att hålla en tesked över ögonlocket under tiden, jag föredrar en plastsked så det inte blir så tungt och det är även enklare att bära med sig. Men ett annat, ännu enklare knep är att använda en bärbar spegel som man sätter under ansiktet, så att man liksom får titta neråt, då hamnar fransarna automatiskt längre ifrån ögonlocken och man slipper fläckarna! Det går så klart att få till om man vinklar huvudet bakåt mot en vanlig spegel också men jag tycker att det är lättare med det förstnämnda. För att slippa fläckar under den nedre fransraden kan man applicera väldigt lite av ett transparent puder precis där fransarna möter huden – då undviker du att fettet i huden löser upp mascaran.

6. Fylligare fransrad
Ibland kan det vara svårt att komma ner i fransrötterna med en vanlig mascaraborste. Ett tips är att applicera mascara på en platt sminkborste och pressa in i rötterna. Du kan även använda en svart kajalpenna och applicera i den övre vattenlinjen. Det adderar nämligen ett extra sug till blicken!

Foto: Susanne Barnekow/Unsplash

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!