Skönhet

Tejpa pannan – den galna TikTok-trenden som sägs minimera rynkor

En ny trend som går ut på att tejpa pannan över natten för att minska rynkor har tagit TikTok med storm. En av de som har hakat på trenden är den australiska modellen “The Aussie Rapunzel” – och enligt henne är resultaten överraskande.

Foto: TikTok @theaussierapunzel

TikTok har visat sig vara en riktig grogrund för galna skönhetsknep. På senare tid har en trend som går ut på att tejpa pannan – en metod som uppges kunna minimera rynkor – blivit viral på plattformen.

Såg resultat efter fyra dagar

Den märkliga trenden sägs minimera uppkomsten av rynkor och ge intrycket av ett ansiktslyft genom att göra huden i ansiktet stramare. Allt som behövs är några bitar tejp som sedan placeras vertikalt på pannan över natten. Detta ska sedan ge ett resultat som efterliknar botox. 

Den australiska modellen “The Aussie Rapunzel” är en av de som provat metoden, något som hon berättar om i en video som i skrivande stund har cirka 7,4 miljoner visningar.

I videon uppger “The Blonde Rapunzel” att hon har tejpat pannan varje kväll i en vecka – och att hon såg resultat efter endast fyra dagar. Hon säger även att det kändes som att pannan var ‘’paralyserad’’, vilket många beskriver att botox känns som. 

“En illusion”

Enligt den amerikanska plastikkirurgen Anthony Youn är den förbättring som “The Blonde Rapunzel” upplever dock en illusion:

“Genom att tejpa pannan påminner du dig själv att inte höja på ögonbrynen och därmed skapa de här linjerna”, säger han och fortsätter:

“Generellt sett så kommer det inte förbättra rynkor att tejpa pannan, det kommer inte förminska linjer. Det är bara en påminnelse att inte skapa dem.”

Se hela videon nedanför!

@theaussierapunzel I didn’t think it would work 🤯 trying the face taping trend! #beauty #skincare #fyp ♬ Hits 2021 (Mashup) – Trinix

Källa: Daily Mail

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!