Skönhet

Tunt hår? Här är den mest smickrande frisyren för dig

Kämpar du med att ge ditt hår volym? Här är den klippning som frisören Gabriela Soares menar är den absolut bästa för tunt hår.

Instagram @glamgirlgabi

Det var efter att frisören Gabriela Soares hade gjort en hårtransplantation som hon insåg sitt behov av en ny frisyr – i samband med ingreppet hade ungefär en tredjedel av hennes hår rakats av, vilket gjorde att hennes hår såg tunnare ut än någonsin.

“Jag gick till frisören och fick den här klippningen och det var den mest livsomvälvande klippningen någonsin, speciellt för en person med tunt hår”, berättar Soares i en YouTube-video.

Efteråt började Soares rekommendera klippningen till sina egna klienter.

“Varenda tunnhårig person som fick den här klippningen sa att den var otroligt flexibel, enkel att styla och såg bra ut till och med när håret fick torka av sig självt”, säger Soares.

Det ska du be din frisör om

Frisyren är en “Blunt bob” – en page utan lager – som “svävar” ovanför axlarna. Soares tipsar om att du som ibland ändrar placeringen av din bena ska be om att få klippningen utförd med håret uppdelat i en mittbena, annars kan resultatet se ojämnt ut.

Soares säger att det understa lagret i nacken bör vara klippt en aning kortare än resten av håret – detta gör att det bakre håret inte sticker ut på ett osmickrande sätt. Hon rekommenderar även att be om att håret klipps i en svagt uppåtgående vinkel mot nacken för att försäkra att frisyren inte blir längre i nacken än i de främre längderna.

Slutligen betonar Soares vikten av att inte ha några som helst lager i klippningen – de skarpt klippta topparna skapar nämligen illusionen av tjockt hår.

Spana in Soares video här nedan!

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!