instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
skonhet

Unna ditt hår en djupverkande detox – så här gör du steg för steg!

Av: Metro Mode

Precis som huden behöver håret en djuprengöring då och då. Håret är som en magnet och drar till sig smuts och föroreningar. Dessutom använder vi en hel del produkter i våra hår, som hårspray och torrschampo. Därför mår ditt hår bra av en ordentlig detox då och då. 

Foto: elin.metromode.se

Vår tidigare hårbloggare Elin Molimenti (f.d. Johansson) tipsar hur du ska gå till väga för att göra en ordentlig detox. Hon rekommenderar att du gör en detox en gång i veckan om du vet med dig att du använder mycket produkter, eller har en hårbotten som producerar mycket talg och har problem med fett hår – annars kan det räcka med en till två gånger i månader.

För att göra en detox behöver du använda djuprengörande schampon som får bort alla orenheter i din hårbotten. Det är främst för att att bevara balansen i hårbotten som du ska göra en detox. Har du en frisk och hälsosam hårbotten får du också ett friskare hår. Vi har aldrig använt så mycket torrschampo/styling som vi gör nu och en hårbotten måste rivas igenom och bli ordentligt ren. Håret påverkas av yttre faktorer, speciellt om du t.ex. bor i en storstad eller inne i city där det finns mycket bilar.

Oftast påverkas blondiner mest av detta, då nästan alla hår är blekta och då drar till sig fukt, bakterier och smuts likt en svamp. Gamla produktrester, kemikalier, avgaserhåret gör lätt håret gulaktigt och dassigt. Därför är det väldigt viktigt att djuprengöra håret just för hårfärgens skull!

Så här gör du:

1. Skölj håret med vatten.

2. Ta en liten mängd detox- eller djuprengörande schampo och smek över hårbottnen och huvudet. Gnugga inte in det i längderna, då det är hårbotten som ska detoxas. Skölj snabbt med vatten.

3. Ta en större klick schampo och massera hårbotten ordentligt. Riv med naglar så att du verkligen stimulerar hårbottnen. Skölj igenom med vatten.

4. Tredje gången tar du en normalstor klick schampo och masserar hårbotten igen. Så du verkligen känner att håret är rent. Skölj håret och avsluta med balsam i längderna.

TIPS: Om du är blondin och vill ge håret en extra boost för att ta bort gula toner så kan du välja att använda silverschampo den tredje gången du schamponerar för att verkligen få effekt. Låt silverschampot sitta i några minuter – även på längderna. Vill man ha ännu mer effekt så smeker du på silverschampo på håret, alltså lägger det ovanpå håret utan att massera runt.

Glöm inte att vårda med leave-in-värmeskydd samt vårdande olja när du har handdsukstorkat håret.

Annons
Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår