Skönhet

5 vanliga sminkmissar som får dig att se äldre ut

Vem älskar inte ett smart sminkknep? Här är TikTokern Astas tips för hur du skapar ett piggare utseende med hjälp av smink – och misstagen du bör undvika.

Skärmdump: TikTok @makeupbyasta

Många sminkar sig för att ge ansiktet ett piggare intryck, men det är inte alltid så lätt att veta hur man åstadkommer just detta. TikTokern Asta, som går under användarnamnet @makeupbyasta på plattformen, har samlat fyra misstag som många begår i sin dagliga sminkrutin – och visar vad du ska göra istället.

1. Fel form på ögonbrynen

En bra tumregel som Asta visar i videon är att den yttre spetsen av ögonbrynen inte ska sluta för långt ned, detta kan nämligen ge ett trött intryck. Detsamma gäller vid för hård sminkning av brynets inre del.

Gör så här istället:

Se till att ha korrekt längd på ögonbrynet och var försiktig med hur hårt du fyller i brynen närmast näsroten. För mer utförliga tips om hur du bäst formar och fyller i ögonbrynen, spana in vår stora ögonbrynsguide!

2. För tjock eller kort eyeliner

Om du använder eyeliner kan det vara bra att veta att en tjock och kort linje kan få ögat att se mindre ut än vad det är.

Gör så här istället:

Måla en tunnare linje med en “vinge” som pekar uppåt.

3. Suga in kinderna när du applicerar contouring

Suger du in kinderna när du applicerar contouring? Detta traditionella knep kan i själva verket ge intrycket av att “dra ner” ansiktet.

Gör så här istället:

Placera contouring något högre upp på kindbenet för att ge ansiktet ett lyft.

4. Applicera rouge på kinden när du ler

Ett annat knep som många har fått lära sig är att le vid applicering av rouge. Problemet med detta är att det inte alltid ser lika bra och naturligt ut när ansiktet är avslappnat.

Gör så här istället:

Liksom i ovanstående punkt, placera produkten högre upp på kindbenet för att skapa ett piggare utseende.

5. Följa den naturliga läpplinjen när du applicerar läppenna

Liksom allt annat så har våra läppar en tendens att “sjunka” med åldern. Att slaviskt följa läpparnas naturliga linje med läppenna kan förstärka detta intryck.

Gör så här istället:

Ge överläppen en något mer rundad form istället för att följa den naturliga läpplinjen.

Spana in Astas video här nedan!

@makeupbyasta Is this aging you?🙈watch til the end to see how to fix this🤓 #makeupover40 #makeupover30 #makeupmistakes #makeupmatureskin ib @ericataylor2347 ♬ Don’t Be so Shy (Filatov & Karas Remix) – Imany

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!