instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
skonhet

Vintriga parfymer – vi listar årstidens bästa dofter

Av: Metro Mode

Vad är det som gör att vissa dofter passar bättre på vintern än på sommaren? Och hur får man parfymen att hålla hela dagen? Vi guidar dig till att du behöver veta om att bära parfym på vintern – och listar dofterna som passar perfekt under årets kallare månader!

Om du är som oss så har du ett par olika parfymer som du alternerar mellan. Men har du tänkt på att vissa dofter känns betydligt mer passande under vinterhalvåret än sommarhalvåret?

Vintriga dofter

Under vintern dras många till dofter som signalerar mys och bekvämlighet.

Frances Shoemack, grundare av parfymmärket Abel, berättar vilka noter som passar bäst under vintern:

“Leta efter amber eller träbaserade dofter med söta, varma noter som vanilj, tobak eller tonka, eller varma kryddor som kardemumma och kanel”, säger hon till Marie Claire. “De senaste åren, oavsett väder, har vi sett en trend som rör sig mot rökiga, varma dofter som har en sofistikation-möter-bekvämlighet-faktor.”

Så får du doften att vara länge

Vintern är en utmärkt tid att bära parfym eftersom dofter tenderar att hålla längre i kallt väder. Shoemack förklarar att detta beror på att hetta och luftfuktighet oundvikligen leder till att vi svettas mer, vilket är dåliga nyheter för parfymer.

Shoemack tipsar även om hur du kan få din doft att vara ännu längre – spraya inte endast doften på huden, utan även på tröjan:

“Vi rekommenderar att spraya din doft på din mjukaste kashmirtröja eller ullsjal, där de naturliga fibrerna bär parfymerna så väl”, säger hon.

Nedan listar vi några härligt vintriga dofter för kalla vinterdagar!

Annons
Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår