Skönhet

Zara Larsson: “Acnen gjorde att jag inte kände mig fin”

Alla som någon gång i livet haft problem med acne vet hur jobbigt och tärande det kan vara. En som fått uppleva dessa hudprobem är vår svenska superstjärna Zara Larsson. “Jag kände mig absolut inte fin längre.”

I en intervju med Modette avslöjar Zara att hon inte ville gå ut utan smink längre.

“Det är så lätt för andra att säga att man ska älska sig själv och att man inte ska behöva ändra på vem man är eller hur man ser ut.”

Zara Larsson

Zara kände efter en lång tid med hudproblem att acnen påverkade henne dagligen.

“Jag skulle till exempel aldrig få för mig att gå ut osminkad, och det är ju jättejobbigt att känna så. Folk förväntar sig att jag alltid ska se perfekt ut, men så är det verkligen inte och det gör att jag tyvärr känner press ibland.”

Till slut sökte Zara professionell hjälp vilket hjälpte henne. Här listar vi 6 saker som kan påverka din hud – utan att du vet om det! 

1. Undvik stress! Det frigör nämligen stresshormonet kortisol vilket kan påverka huden mycket. speciellt under långvarig stress.

2. Träna och motionera! Det behöver din hud för att öka blodcirkulationen som på sikt reparerar huden och förnyar hudcellerna.

3. Drick vatten! Huden behöver fukt och livsmedelsverket rekommenderar 1,5 liter om dagen.

4. Tänk på kosten! Din hud behöver en balanserad kost för att må bra. Ät mycket grönt och undvik socker i för stora mängder.

5. Var medveten om de yttre påfrestningarna! Som kyla och sol. Smörj in dig och byt produkter efter säsong.

6. Sov gott! Du har väl hört talas om uttrycket “skönhetssömn” och de är långt ifrån en myt. Din hud behöver tid för att återhämta sig precis som din kropp och knopp. Försök sova minst 7 timmar per natt.

Källa: Modette
Foto: Rexfeatures 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!