Frasiga smuldegsskålar fyllda med söta och syrliga bär toppade med grädde snor du enkelt ihop på ett kick. Dina middagsgäster kommer inte att bli besvikna.
Frasiga bärskålar fixar du genom att grädda smuldeg i portionsformar. Här nedan hittar du receptet.
Smuldegskålar:
200 g smör (ca 2 dl smält smör)
1 dl socker
3 dl vetemjöl
3 dl havregryn
1 nypa salt
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda samman alla torra ingredienser i en bunke.
Smält smör i en kastrull och blanda ner i bunken tills det skapats smuldeg.
Fyll cupcakeformar med smuldeg och tryck ett hål i mitten.
Grädda smuldegsskålarna mitt i ugnen i ca 15 minuter.
Ta ut plåten och låt svalna.
Hemgjord bärsylt:
300 g bär (valfri sort)
1 dl socker
Gör så här:
Värm upp valfria bär med socker i en kastrull. Koka på svag värme tills allt blandats samman.
Ta åt sidan och låt svalna helt.
Fyll smuldegsskålarna med bärsylt och toppa med grädde.
Dekorera med färska bär och njut.
Foto & recept: Cassandra Lundgren