Surdegspizza med citronkräm, kallrökt lax och citronstekt zucchini
4 personer
Ingredienser:
2 förp pop! Bakery surdegspizza
1 dl crème fraiche
150 g kallrökt lax, skivad
0,5 zucchini
1 citron
0,5 kruka gräslök
100g prästost
1 scharlottenlök
1 msk olivolja
1 tsk flingsalt
0,5 tsk svartpeppar
Gör så här:
1. Sätt ugnen på full effekt med grillfunktion. Sätt in en ugnsplåt upp och ner på (med den buktade sidan uppåt mot grillgallret) och låt den värmas upp ordentligt, cirka 15 minuter innan pizzan ska gräddas.
2. Hetta upp en stekpanna med olja på medelhög värme. Stek tunt hyvlad zucchini tills den fått färg. Ta av från plattan och pressa i en skvätt citron. Salta och peppra. Skala och skiva schalottenlök tunt och hacka upp gräslöken fint.
3. Blanda ihop creme fraiche med skal från 1/2 citron (endast det yttersta gula skalet), pressa i cirka 1 tsk citronjuice samt smaka av med lite salt och svartpeppar.
4. Lägg ut pizzadegen på ett mjölat underlag (dela degarna i två om du vill göra fyra mindre pizzor). Tryck ut degen, börja inifrån och tryck ut mot kanterna så att det bildas en kant. För försiktigt över pizzan till ett bakplåtspapper så är det enklare att med hjälp av exempelvis en skärbräda i trä skjutsa in pizzan på den varma plåten i ugnen. Bre ett lager med creme fraiche på pizzabotten. Strö över riven prästost och ringla över lite olivolja. Sätt in i ugnen tills osten smält och pizzan fått fin färg.
5. Ta ut och toppa med skivor av kallrökt lax, zucchini, riven prästost och zest från citron.
KÖP
Foto: Mat.se