Nöje

Molly Sandén har tilldelats NK-galans hederspris

Årets efterlängtade NK gala ägde rum igår och de främsta kreatörerna och inpiratörerna prisades. Några av årets pristagare är stilikonen Fredrik Robertsson och hederspristagaren Molly Sandén.

Under de senaste sex åren har NK hyllat kreatörer och aktörer genom att prisa dem på NK Galan. Gårdagens prisutdelning sammanföll med Nordiska Kompaniets galavecka där årets tema är Grand old, Brand new.

Årets galajury

2021 års vinnare har utsetts av årets galajury bestående av ordförande Pär Engsheden (modedesigner och programansvarig på Beckmans), Tina Törnquist (stylist), Julian Hernandez (stylist och influencer), Behnaz Aram (designer och kostymör), Albin Johansson (medgrundare av Axel Arigato), Daniel Lindström (modechef på Café) och Catarina Midby (generalsekreterare SFA). Tillsammans har de utsett vinnare i följande kategorier: Nordiska Kompaniets FramtidslöfteNordiska Kompaniets Framtidslöfte GöteborgNordiska Kompaniets Stilikon och Nordiska Kompaniets Innovationspris.

“Hennes röst gör skillnad”

Nordiska Kompaniet har själva utsett vinnaren av Nordiska Kompaniets Hederspris. Ett pris som syftar till att hylla, berömma och belöna en pristagare som NK anser vara en inspiratör och förebild. En person som lämnar ett avtryck efter sig och som NK tror kommer fortsätta bidra till att förändra vårt sätt att beskåda världen på ett lite bättre vis. Molly Sandén kammade hem priset, bland annat med motiveringen “Hennes musik trollbinder både fans och Oscarsjuryn men det är som förebild för unga kvinnor hennes röst verkligen gör skillnad. Gång på gång använder världsstjärnan sin plattform för att sprida mer hållbara ideal, vare sig det gäller hur en kropp ‘ska se ut’ eller inom psykisk ohälsa.”

Priset för årets stilikon kammades hem av Fredrik Robertsson, Nordiska Kompaniets Framtidslöfte i Stockholm gavs till Atelier Saman Amel, Framtidslöfte i Göteborg blev Louis Abel och Nordiska Kompaniets Innovationspris gavs till Remake Stockholms Stadsmission.

Lördagen den 25 september kommer Oscar Zia att uppträda i anslutning till NK:s modevisningarna på varuhuset i Stockholm. Se galaveckans fullständiga schema för Stockholm och Göteborg här. Följ även NK Galan i sociala medier under hashtagen #nkgalan2021 och ta del av livesändningar på NK:s Instagram @nordiskakompaniet.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!