Häll mjölet i en bunke. Skär smöret i mindre bitar och fördela det i mjölet med en gaffel eller med fingrarna tills allt smör är blandat med mjölet. Det skall vara en smulig deg.
Tillsätt socker, ägg och mjölk och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Knåda inte. Dela sedan degen i två delar. Platta till dem något så är de lättare att kavla ut dem sedan. Frys eventuellt in den ena degen om du inte vill göra två galetter. Lägg den degen du skall använda i kylskåpet ca 20 minuter.
Tag degen ur kylskåpet och kavla den på lätt mjölat bakbord till en stor rund platta. Lägg den på ett bakplåtspapper.
Sätt ugnen på 220 grader. Skala och kärna ur 4 äpplen (ta dubbelt så många om du gör två pajer samtidigt), och skär dem i skivor. Lägg dem i en skål och häll i socker, kanel och honung. Rör sedan om.
Lägg äppelskivorna tätt på pajdegen och vik över degkanten så att den går lite över äpplena. Klicka över lite smör. Grädda mitt i ugnen cirka 25-30 minuter. Ta ut galetten och strö över lite socker.