Nöje

Sommarens populäraste glass

Nu har Pressbyrån släppt sin Glassbarometer för 2024 och den visar att svenskarnas glassug har ökat! Nedan kan du läsa mer om vilken som är årets populäraste glass!

Foto: Pressbyrån

Trots varierande väder och kraftiga skyfall på sina håll i landet konstaterar Pressbyrån nu att det blev en glassig sommar för svenskarna i år. Färska siffror från Glassbarometern, baserad på Pressbyråns försäljningsstatistik, visar nämligen att glassförsäljningen har ökat i landet jämfört med föregående år.

För andra året i rad presenterar Pressbyrån Glassbarometern, en kartläggning där Sveriges mest populära glassar listas tillsammans med andra insikter kring svenskarnas glasskonsumtion.

Svenskarnas kärlek till GB Sandwich är fortsatt ohotad och glassen behåller sin topplacering även i år. Andraplatsen går till Daimstruten och klassikern Piggelin tar tredjeplatsen. Enligt statistiken skiljer sig dock svenskarnas glassmak åt i landet. Magnum Mandel är mest populär i Umeå, i Jönköping gäller Piggelin och i Halmstad och Umeå toppar Daimstruten listorna.

Topplista: Sommarens mest populära glassar 2024

  1. GB Sandwich
  2. Daimstrut
  3. Piggelin
  4. Magnum White Chocolate Strawberry
  5. Magnum Mandel
  6. Tiptop
  7. Twister Pineapple Plant-based
  8. Magnum Classic
  9. Magnum Euphoria
  10. Magnum Double Gold Caramel Billion

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!