Nöje

Prinsessan Märtha Louises bröllop med Shamanen Durek Verrett – här är alla kontroverserna

Det händer mycket i prinsessan Märtha Louises liv, till helgen ska hon gifta sig med shamanen Durek Verrett, och i samband med detta har även Netflix bekräftat att man håller på med en dokumentär om den uppmärksammade kärlekshistorien. Nedan kan du läsa mer om bröllopet och alla kontroverser som kantat bröllopsplaneringen.

Foto: Instagram @shamandurek

Om bara några dagar gifter sig prinsessan Märtha Louise och bröllopet har orsakat flera kontroverser. Klädkoden är minst sagt egensinnig och på gästlistan står bland annat vårt eget svenska kronprinsesspar.

Foto: Instagram @shamandurek

Gifter sig på lördag

Den uppmärksammade kärlekshistorien mellan norska prinsessan Märtha Louise och shamanen Durek Verrett kulminerar under helgen i ett giftermål. Bröllopet i norska Geiranger planeras bli storslaget och gästerna har utlovats ett “oförglömligt äventyr”. Festligheterna drar igång idag och gästerna bjuds då in till en festkväll på ett hotell i Ålesund.

Dag två kommer att spenderas på en stor båt ute på Geirangerfjorden, och kommer även ta gästerna till vigselplatsen. Under fredagskvällen planeras cocktailmottagning och middag på Hotel Union i Geiranger. Under lördagen är det dags för själva vigseln.

Klädkoden är “sexigt och cool”

Klädkoden under vigseln rapporterades tidigare vara lång festklänning för damerna, men att färgerna vitt, helsvart, helrosa och guld ska undvikas. De manliga gästerna ska enligt uppgift blivit tillsagda att inspireras av hur männen klär sig på Oscarsutdelningen.

Klädkoden ska också ha beskrivits som “sexigt och cool”.

@hellomag

The look of love 😍 Martha Louise and shaman Durek were totally in sync for the first party of their wedding weekend – make sure you’re checking our website and socials for everything as it happens! 🩷

♬ original sound – HELLO!

Prinsessgin

Märtha Louise och Durek Verrett fick motta mycket kritik i samband med att de lanserade en gin inför bröllopet. Tidigt i somras såldes den på norska Vinmonopolet, men försäljningen drogs in efter bara några timmar. Paret misstänktes nämligen för att ha brutit mot alkoholreklamsförbudet.

På flaskan stod det att ginen gjorts för bröllopet, men då paret räknas som ett varumärke i sig själva ställde detta till problem. En ytterligare tabbe i sammanhanget är att Märtha Louise använt sin titel som prinsessa på flaskan, något som bryter mot hovets riktlinjer.

Svenska kronprinsparet står på gästlistan

På gästlistan ska det, enligt norska medier, finnas kändisar från Hollywood som Gwyneth Paltrow och Renée Zellweger. I övrigt kommer norska kungaparet delta och norska kronprinsparet med barn, bortsett från våldsanklagade Marius Borg Høiby. Även kändisstylisten Jan Thomas har tackat ja och likaså stjärnryttaren Geir Gulliksen och artisten Tomine Harket.

Vårt svenska kronprinspar kommer också att delta på bröllopet. Kronprinsessan Victoria och Märtha Louise har nämligen varit nära vänner sedan barndomen. Till Aftonbladet har hovexperten Sara Ericsson dock sagt att omständigheterna för bröllopet gjort beslutet knepigt för kronprinsparet, och likaså alla övriga kungliga gäster.

“Bröllopet har sålts till Netflix och tidningen Hello och har blivit en stor kommersiell tillställning. Det gör att även om det är ett privat bröllop så går det inte att hålla privat, det har blivit mer kommersiellt än någonsin”, säger hon.

Systern skickar öppet brev till norska kungen

Men tveksamheterna kring bröllopet kommer inte bara från kungligt håll, då Durek Verrett har flera familjemedlemmar som varit öppet kritiska. Dureks egen mamma är nämligen inte bjuden på bröllopet, och ska enligt norska Se og Hør ha attackerat sonen medialt ett flertal gånger.

Systern Demi De La Nuit är inte heller bjuden, och nu vänder hon sig i ett öppet brev till den norska kungen för att uttrycka sin oro. Enligt henne ska hon ha blivit kontaktad av brodern och prinsessan som hotat stämma henne ifall hon avslöjar detaljer om Durek.

“Det här väcker allvarliga frågor om maktmissbruk och inflytande för att undertrycka de mänskliga rättigheter kring yttrandefrihet. Jag är djupt oroad över det faktum att prinsessan nu vidtar rättsliga åtgärder mot oss för att vi helt enkelt uttryckt våra åsikter. Det väcker frågan: är det här någonting som du anser är nödvändigt för att driva vidare?” Hon ber uttryckligen om ett svar från norska kung Harald.

Netflix gör serie

Ja, det har minst sagt stormat kring paret, och det har streamingtjänsten Netflix fångat upp. Nu bekräftar de att man håller på med en dokumentär om Märtha Louise och Durek Verrett. Det är “Tiger King”-regissören Rebecca Chaiklin som har följt paret under ett års tid. Det är också Netflix som har tv-rättigheterna till bröllopet, bildrättigheterna har också sålts till veckotidningen Hello. Varken kungen eller drottningen tänker dock vara med på parets bilder.

@hellomag Martha Louise of Norway and shaman Durek Verrett speak exclusively to HELLO! about their upcoming wedding #royalwedding #norway #wedding #royal #hellomagazine ♬ original sound – HELLO!

Kontroverser kring det norska kungahuset

Det har varit gott om kontroverser kring det norska kungahuset den senaste tiden. Mette Marits son Marius Borg Høiby kommer inte att delta på bröllopet. Han anhölls i början av augusti misstänkt för misshandel av sin ex-flickvän, påverkad av alkohol och kokain. Ex-flickvännen fick uppsöka sjukhus, och på bilder från hennes lägenhet syntes en kniv i väggen.

När kronprins Haakon fick frågor om anklagelserna kommenterade han det med djupt allvar, men ville inte gå närmre in på detaljerna. “Det är en allvarlig händelse”, säger han i intervjun.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!