Creative

Bästa knepen mot mensvärk

Mens
Lider du av mensvärk? Du är inte ensam, vi på Creative ligger i fosterställning och krampar minst en dag i månaden. Det suger. Här är våra bästa knep för att lindra smärtan.

Mens
Värme.
Värme lindrar mot mensvärk. Har du en vetekudde kan du värma den i mikron och lägga på magen eller mellan benen. Det fungerar även bra med en stor flaska varmt vatten, en värmedyna, ett bad, eller kroppslig värme för den delen också.

Mens
Smärtstillande tabletter.
Inga konstigheter, men här är det viktigt att du väljer tabletter med ibuprofen i sig, som till exempel Ipren eller Ibumetin. Tabletter som innehåller paracetamol (exempelvis Alvedon eller Panodil) fungerar inte lika bra. Men om du har riktigt ont kan en cocktail av både ibuprofen och paracetamol hjälpa allra bäst.

Mens
Massage.
Låt någon massera dina ben, ditt ryggslut och där det gör ont (smärtan kan sitta på olika platser för olika personer!). Då släpper spänningar och mensvärken kan kännas mindre om du slappnar av. Fotmassage kan också hjälpa.

Mens
Ligga.
Sist men inte minst: sex! Antingen med dig själv eller någon du tycker är härlig. Orgasm får nämligen livmodern att slappna av och då kan även en del av smärtan släppa! Iväg med dig och ligg.

Foto: SNAP/REX Shutterstock

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!