Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Creative

Butternut squash på 4 tokgoda vis

Butternutpumpa hamnar på vår lista över de godaste höstingredienserna. Det är sött, mjukt och går att variera i en hel oändlighet. Ungsrostad med vitlök, i soppa med kokosmjölk, eller som vegosubstitut i tacos. Ba laga det! Här kommer fyra recept där The Butternut Squash spelar huvudrollen.

butternutpumpa-curry
1. Vegansk curry med butternutpumpa och kikärtor.

Ingredienser
1 msk vegetabilisk olja
2 lökar medium, hackade
3-4 vitlöksklyftor, pressad
25 g färsk koriander hackad (Separera stjälkar och bladen!)
600 g butternut squash skalade och i tärningar, (1 medium)
240 g  konserverade kikärter
2 msk Pataks Korma Paste eller annan currypasta (inte matlagningssås)
400 g kokosmjölk
250 ml vatten
100 g spenat
75 g frysta ärter
2 msk torkad osötad kokosnöt (valfritt)
salt

Gör så här:
1. Hetta upp en matsked olja i en stor och djup stekpanna och lägg i den hackade löken, vitlöken och korianderstjälkarna och låt det stå på låg värme i 10 minuter tills de är mjuka och lätt färgade.

2. Tärna den skalade butternutsquashen i storlek så de matchar kikärtorna.

När löken är mjuk, tillsätt currymassan och koka i en minut under konstant omrörning. Tillsätt sedan squash, kikärter, kokosmjölk, torkad kokos, vatten och en nypa salt. Låt den koka upp men vrid sedan ned värmen till låg/medium och låt det sjuda under 35-40 minuter. Rör om ibland för att förhindra att det bränner fast och tillsätt lite vatten om det blir för torrt.

3. Testa butternutsquashen, det ska vara gaffelmjuk vid det här laget men inte falla isär. Din curry ska vara tjock, så om den är för rinnande ska du ta av locket och låta vätskan koka ned några minuter till. Om du är nöjd med curryns konsistens, rör i ärtor, spenat och korianderblad, täck med ett lock och ta av värmen.
Servera med ångande varmt basmatiris. Jättegott att ha naanbröd eller chapattis och olika indiska pickles och chutney med curryn!

Här hittar du receptet.

butternutpumpa-lasagne
2. Lasagne med spenat och butternutpumpa.
Här hittar du receptet.

butternutpumpa-pasta
3. Carbonara på butternutpumpa med friterad salvia och karamelliserad lök.
Här hittar du receptet.

butternutpumpa-soppa
4. Vegansk thaisoppa med kokosmjölk, curry och butternutpumpa.
Här hittar du receptet.

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!