Creative

Creative listar 7 favoritbarer i Stockholm

På hösten vill man dricka vin, visst! Ta med dig dina polare och kläm ihop er runt ett bord på en immig bar, eller dra med flick- eller pojkvännen ut på dejt i stället för att sjunka ner i gosgropen. Creative har samlat sju barer i Stockholm som vi gillar just nu.

Bar Hommage

Krukmakargatan 22
 
En bar som har sitt tillhåll i en hundraårig brandstation, intill restaurangen Delikatessen. Här dricker du tjusiga drinkar eller finöl. Perfekt för dejten. Bowchickawowow.

bar hommage

Foto: Flora Wiström

 
Morfar Ginko & Pappa Ray Ray

Swedenborgsgatan 13
 
Här kan då både få mysbarhäng och festfeeling. De har ofta DJ:s som drar igång dansgolvet, och i barerna trängs nästan alltid asheta personer.

Processed with VSCO with hb2 preset

Foto: Flora Wiström
 
Swedish Brewing Company/Radio Skanstull

Regeringsgatan 71
 
Mikrobryggeriet Swedish Brewing Company huserar tillfälligt i Radio Skanstulls lokaler. Här kan du dansa till pop och dricka IPA svart som natten.

Radio skanstull beer & bubbles

Foto: Bistrobananas.se
 
Bananas

Skånegatan 47
 
Bistro i Strykjärnshuset på Söder, med knallgul spiraltrappa och rosa belysning. Ta en go öl och slabba i dig en löjligt god pizza med citron och broccolini. Dejtvänligt.

bistro bananas
 

Vigårda

Norrlandsgatan 13 (Moodgallerian)
 
Visserligen en snabbmatsrestaurang med (mycket goda) hamburgare, men på Vigårda serverar de även drinkar för 55 kr styck. Och öl för 35!

Processed with VSCOcam with f3 preset

Foto: Flora Wiström
 
Folkbaren
Hornsgatan 72
 
Här dricker du cava för 79 kronor glaset i en svinmysig lokal, alldeles intill folkoperan. En plats där AW:n ofta övergår till middag och barhäng. Och det gillar vi ju.

folkbaren

Foto: Sara Edström
 
Kvarnen

Tjärhovsgatan 4
 
Ölhall från 1908 som ofta fått husera Lotta Lundgren och Erik Haag från Historieätarna, tack vare originalinredningen. Här kan du ramla in sent, för Kvarnen stänger 03.00 och det finns ett dansgolv i källaren. Om du gillar Hammarby är det ännu bättre, för det är här Bajenfansen hänger.

Processed with VSCO with a6 preset

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!