Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Creative

Flora Wiström listar sina 5 bästa brunchställen i San Francisco 2016

brunch san franciscoEn av de bästa sakerna med San Francisco är brunchkulturen, även om det ibland inkluderar långa kötider och upproriska magar. Men det finns fasen inget bättre än att beställa in en stor portion pannkakor med lönnsirap, ta ännu en påtår och snacka bort halva söndagen tillsammans med ett par kompisar. Dessa tips passar veganen såväl som allätaren. *Torkar bort dreglet*.
 

JudahliciousJudahlicious
Område: Outer Sunset
3906 Judah St

På detta veganvänliga och surfiga café åt jag minst en gång i veckan. Stoooora acaibowls, våfflor och hummusmackor från himlen. Eftersom det ligger en bit från stadskärnan är priserna dessutom snälla. Gå hit efter en promenad i Land’s End och längs med Ocean Beach.
 

OuterlandsOuterlands
Område: Outer Sunset
4001 Judah St

Ett brunchställe av det lite finare slaget som fått typ högsta betyg på alla sajter. Här får du räkna med att vänta en stund (då kan du köpa en kaffe på Trouble Coffee som ligger bredvid), men det är det värt för maten är SÅ god. Speciellt cornbread benedict, toast med mandelsmör och deras bullar. Maten är i högsta möjliga mån lokalt producerad och ekologisk.
 

ZazieZazie
Område: Cole Valley
941 Cole St

Ett franskt café i mysiga Cole Valley, med supertrevlig innergård och en meny fullproppad med french toasts, gingerbread pancakes och eggs florentine. Dricks ingår i priset vilket är skönt (och ovanligt). Finns tyvärr ganska få veganska alternativ.
 

NourishNourish
Område: Inner Richmond
189 6th Ave

En liten, helkaklad restaurang med enbart vegansk mat på menyn. Svingoda sallader, acai bowls och våfflor gjorda på typ quinoa och mandelmjöl. Efter brunchen kan du gå och handla böcker på Green Apple Books som ligger ett stenkast bort.
 

BoogaloosBoogaloos
Område: The Mission
3296 22nd St (på Valencia St)

Boogaloos beskrivs som en Pan-Caribbean/American diner. Här kan du äta svingoda quesadillas, eller klassisk amerikansk brunch med en twist. Finns många veganska alternativ – hurra! Efteråt kan du knalla runt på Valencia St, som är den hipstrigaste gatan i hela SF.
 

RadishRadish
Område: The Mission
3465 19th St

Här kan du dricka bottomless mimosas för 15 dollar, dvs så många glas du vill under 2 timmar (men då måste du köpa en huvudrätt också – jag tipsar om vegoburgaren). Under peak hours på helgen (10.30-14.30) är väntetiden runt 45 minuter. (Foto: Radishsf.com)
 

rocessed with VSCOcam with e5 presetRoam Artisan Burgers
Område: Lower Pacific Heights
1923 Fillmore St (finns även på Union St)

Om du vill äta livets hamburgare ska du ta dig till hamburgerkedjan Roam, som serverar snabbmat på ett lite hippare vis. Vegoburgaren är lätt den godaste jag ätit, speciellt i kombination med milkshake och sötpotatispommes.

Foto: Flora Wiström

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!