Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Creative

Fem konstnärer som kan bli dina nya favoriter

Sugen på att hitta ny konst att inspireras och imponeras av? Lugn bara lugn, vi hjälper dig. Här är ett gäng konstnärer som kan bli dina nya favoriter.
 
Yayoi Kusama
Bild: Yayoi Kusama
 
Yayoi Kusamas utställningar var de mest besökta i världen 2014 enligt The Art Newspaper, och det med all rätt. Kusama har varit aktiv sen 60-talet och började då med att ställa ut tavlor, mjuka skulpturer och – bäst av allt – skulpturer där hon använder sig av en kombination av speglar och lampor. Infinity Mirrored Room – The Souls of Millions of Light Years Away är ett exempel på just en sådan; ett rum av speglar och lampor som bildar en alldeles egen rymd. Tänk att få stå därinne och bara vara. Det lär vara helt sanslöst. Nästa sommar kommer hennes utställning till Moderna museet i Stockholm. 
 
Merve Özaslan
Bild: Merve Özaslan
 
Merve Özaslan sammanfogar vintagefoton med naturbilder. På detta sätt skapar hon verk där hon ifrågasätter relationen mellan människa och natur. Det är något sagolikt över hur hon klipper sönder en värld och klistrar in en annan, och särskilt effektfull är kombinationen av svartvitt och färg. 
 
Rebecca Law
Bild: Rebecca Law
 
Rebecca Law diskuterar även hon relationen mellan människa och natur, men här genom storslagna platsspecifika verk bestående av blommor och åter blommor. Det är som att hon skapar sitt alldeles eget himmelrike. 
 
Ana Teresa Barboza
Bild: Ana Teresa Barboza
 
Ana Teresa Barboza skapar broderikonst där hon pushar gränserna för vad broderi är och kan vara. Hon har delvis fokuserat på människokroppen genom att dekorera och fragmentera självporträtt med hjälp av broderi. Som om hört “vill du vara fin får du lida pin” så många gånger att hon gjort det till en serie konstverk.
 
Nina Surel
Bild: Nina Surel
 
Sist ut är Nina Surel, en mixed media-konstnär som gör underbara och nästan obehagliga självporträtt. Hon kombinerar fotografier med alla möjliga applikationer, och det blir en noggrant komponerad blandning av fotografi, blommor, knappar, pärlor och tyg.  Resultatet blir ett intressant möte mellan surrealism och realism.
 
  Av: Jessica Andersdotter
[email protected]
http://jessicaandersdotter.se/blogg

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!