Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Creative

Michaela Forni om sin nya bok Jag är inte perfekt, tyvärr

startbild
Ni har antagligen inte missat bloggaren Michaela Forni’s handbok om ångest: Jag är inte perfekt, tyvärr. På 222 sidor berättar Michaela om hur hon gjorde när hon höll på att gå i väggen, och ger tips, trix och råd om hur man själv kan göra. En kombinerad dagbok, peppbok och självhjälpsbok för svåra stunder för att summera det av författaren själv.

Hallå! Grattis till boksuccén! Varför tror du att Jag är inte perfekt, tyvärr var så efterlängtad?
 
För att människor uppenbarligen har ett behov av att prata om ett ämne som vi känner är så tabubelagt – ångest. Ångest är ett något diffust begrepp som vi ofta känner men inte riktigt kan sätta fingret på – och därför behöver vi prata om det! Fler och fler mår dåligt i Sverige idag men det finns knappt några platser där man kan prata om det. Tanken är att min bok ska vara en sån plats.
 
Var det kämpigt att skriva boken? Flyttades du tillbaka till när du mådde som sämst eller var det snarare skönt att skriva av sig?
 
Det var terapi att skriva den, även om det oundvikligen blev så att jag på något sätt upplevde hela min process och min resa en gång till. 
 
bild2
 
Om du bara fick rekommendera ett kapitel ur boken, vilket skulle det bli?
 
Oj, vilken omöjlig fråga!!! Det måste nog bli “Ångest – inte en riktig känsla”. Ett häftigt kapitel som öppnar upp en, tycker jag.
 
Vad skulle du ge för råd till dig själv när du mådde som sämst?
 
Det finns massa enkla, små verktyg och tankesätt att ge som jag har samlat i boken. Allt som allt är det lite av ett helhetstänk som jag har försökt samla. Men för att sammanfatta det i en mening: Ta hand om dig, Michaela. 
 
Har du något livsmotto?
 
Nä. Svårt att ha ett motto för hela livet tycker jag! Men ta hand om dig är väl ändå något jag försöker leva efter. Lätt att glömma bort det annars.
 
Namn: Michaela Forni
Blogg: forni.se
Aktuell: Med boken Jag är inte perfekt, tyvärr
 
Fotograf: Stella Cocozza

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!