Recept på chiapudding – 4 smarriga recept
Vi har samlat 4 av de bästa recepten på chiapudding. Håll i hatten, för nu blir det frukostinspo!
Chiapudding förbereds med fördel kvällen före och passar ypperligt som frukost eller mellanmål. Välj dina tillbehör och du har en supergod och nyttig frukost på ett kick. Nedan hittar du 4 härliga recept med superfröet chia.
Chiapudding
Du behöver:
Chiafrön
Havredryck
kanel
kardemumma.
Gör så här:
Häll 2 dl havredryck i en skål. Tillsätt 3 msk Chiafrön. Krydda med kanel och kardemumma (gå på känsla)
Blanda med en gaffel och ställ i kylen i några timmar. Görs gärna på kvällen och låt den stå över natten.
Lägg upp i ett glas och toppa med något gott, kokos eller bär är supergott!
Fotograf: Unsplash
Chai-chiapudding
Du behöver:
2 dl valfri mjölk
1 tepåse/tekula chaite
kanel
vaniljpulver/socker eller frön
lite sirap eller annan sötning
3 msk chiafrön
Gör så här:
Värm mjölken på spisen tillsammans med ditt te. Tillsätt kanel, vaniljen och sötning om du väljer att ha det. Låt det dra ihop sig en liten stund och ta sedan av från plattan så att det kan svalna. Blanda i dina chiafrön, häll alltsammans i en skål/glas/burk och ställ in i kylen tills den stelnat. Servera med frukt och bär eller ät den bara som den är.
Fotograf: Pexels
Foodjunkies chiapudding
Du behöver:
Chiafrön
Soyamjölk
Riven kokos
Agavesirap
Gör så här:
Rör ihop alla ingredienser och låt det stå i kylen över natten. Toppa med granatäpple, kiwi, hallon, färsk fikon och jordnötssmör och pudra över acaipulver.
Fotograf: Foodjunkie.metromode.se
Chiapudding med kanel, kardemumma och mango
Du behöver:
1 portion:
3-4 msk chiafrön
2 dl rismjölk
0,5 tsk kanel
0,5 tsk kardemumma
Topping:
en halv mango
gojibär
aroniabär
Gör så här:
Häll rismjölk, chiafrön, kanel och kardemumma i en skål eller glasburk. Rör om så allting blandas och låt stå under lock i kylen 3-4 timmar, gärna över natten.
Häll upp i glas och varva med bitar av mango, gojibär och aroniabär eller dina favoritbär.