Creative

Skönhetsbloggaren Annahita Yazdi ger sina bästa tips kring hudvårdsrutiner och skönhetsprodukter

Annahita Yazdi driver den alldeles un-der-bara skönhetsbloggen Whinar.se som hon beskriver såhär: Det här är mitt andningshål där jag och mina engagerade läsare obsessar kring smink som killar hatar, dyr parfym, nagellack, dat sweet sweet hudvård och bearbetar vår klassångest. Vi på Creative är lite småkära i denna donna och har frågat ut henne om sina favoritprodukter, smarta sminkhacks och bästa budgettips.

Annahita1

Hej Annahita! Vad är det bästa med smink?

Hej Flora!! Det bästa med smink är att det är en alldeles utmärkt ursäkt för vuxna människor att få inleda dagen med ansiktsmålning. 

 
Vilket är ditt bästa life hack när det kommer till smink?

Dels att använda smink anpassat för ens förutsättningar, till exempel fet hy eller torr hy. Och dels att acceptera ens förutsättningar och ha realistiska förväntningar på kosmetiska produkter. Och på livet i allmänhet, typ. Jag har blivit mycket bättre på att sminka mig sen jag förstod att min hudtyp helt enkelt inte kan hålla sig matt i 10 timmar, det bara är så. Inget att gråta över.
 
Ett annat sminkhack för oss med “hooded eyelids”, eller hängande ögonlock som det heter på sexig svenska, är att titta rakt fram i spegeln när en lägger ögonskugga och inte lyfta på ögonbrynen och hålla på. På så vis kan man se till att sminket ser snyggt och balanserat ut, inte bara i spegeln utan även ute i verkligheten.
 
Vilken är din favoritsminkning just nu?

En bas som ser airbrushed ut, och välpudrad men inte pappersmatt, markerade bryn, ett gött glow och By Terry Ombre Blackstar i färgen Bronze Moon svept över ögonlocket. Och så lite mascara på det.
 
Annahita2
 
Hur ser din hudvårdsrutin ut just nu?

Just nu är den i en övergångsfas. Jag har haft en väldigt lyckad rutin under våren och sommaren med produkter från Murad, men nu börjar de ta slut och det är dags att se sig om efter en ny rutin. Jag jobbar på det! Som skönhetsbloggare fullkomligen regnar det in produkter hela tiden, och en är såklart extremt jävla ultrafrestad att testa exakt ALLT – men det går ju inte med hudvård. Det är lätt att stressa upp huden och skapa problem. 


 
Generellt sett brukar jag söka efter en hudvårdsrutin som ser ut ungefär såhär: micellärvatten för att ta bort smink, en mjuk och inte uttorkande rengöring för att rengöra ansiktet efteråt, ett serum med fukt och/eller BHA-syra beroende på hudens behov, en oljefri men fuktgivande dagkräm med minst SPF 20 och en nattkräm med aktiva ingredienser som t.ex. retinol eller niacinamid. Ansiktsmasker, boosters och övriga behandlingar följer inga som helst mönster, där brukar jag tappa all kontroll tyvärr. Min favoritingrediens är BHA-syror iallafall! De är så himla bra mot pormaskar, oljig hy, tilltäpptheter och sånt där.
 
Vilka produkter köper du gång på gång?

Jag har använt By Terry Hyaluronic Hydra Powder i flera år och kommer inte sluta med det förrän jag börjar rösta borgerligt – d.v.s. ALDRIG!
På senaste tiden har jag också ständigt återvänt till dessa tre foundations: Dior Diorskin Nude Air, .FÄRG Collection Mineral Liquid Powder Foundation och Babor Serum Foundation.
 
En femte och sista produkt som är värd att nämnas måste bli klassikern Ruby Woo från MAC.
 
En sjätte, som jag också måste nämna, är ögonskuggskritan jag har på bilden, Ombre Blackstar i Bronze Moon-varianten från By Terry. En idiotsäker produkt! Jag är ju en idiot så den passar mig utmärkt.
 
Annahitas sminkfavoriter
 
Vad i din sminkrutin lägger du mest tid på? 

Ögonbryn. Inte för att jag älskar det, utan för att jag har så förbannat lite resurser naturligt så jag måste stå framför spegeln och fejka aslänge innan jag känner mig nöjd. Jag är ju fan en persian princess, men inte märks det av i mina ögonbryn.
 
Sminkbloggtips tack!

Jag älskar Killer Colours
 
Har du något budgettips?

Handla julkit och andra säsongsgrejer på rea! De flesta varumärkena släpper speciella boxar och kit som består av deras bestsellers, nyheter eller nån särskild produktlinje, dessa kit är ofta väldigt förmånligt prissatta redan från början. Mina bästa fynd har jag gjort när jag haffat dessa överblivna julklappar på mellandagsrean.
 
Hur doftar du just nu?  

Just nu luktar jag svett och lite ångest, men om du menar parfym så har jag på sista tiden varit helt besatt av Hermès Terre d’Hermès (ja, den marknadsförs som herrdoft – nej, det spelar ingen jävla roll om du bär den som icke-man), Xerjoff Mamluk och Kiehl’s Original Musk.
 
Annahita parfym
 

Om Annahita

Namn: Annahita Yazdi
Ålder: 29 år
Bor: I söderort, Stockholm
Sysselsättning: Juridiktudent och skönhetsbloggare
 
Sociala medier

INSTAGRAM: Annahitas Instagram
TWITTER: Annahitas Twitter
SNAPCHAT: whinar.se
BLOGG: Annahitas Blogg
 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!