Hälsa

10 anledningar varför du ska älska din kropp


Den kvinnliga kroppen är helt fantastisk och vacker. Tyvärr är det många som inte inser det och gör allt för att förändra kroppen. Alla är vi vackra och vi ska vara stolta över att vi har världens snyggaste och sexigaste kroppar. Här är tio anledningar till varför du ska älska din kropp.

1. För att din tid inte är värd att spenderas på oroa dig över din kropp!
Det finns så mycket annat som du kan lägga din energi på. Fokusera på sånt som gör dig glad, istället för att slösa din tankeverksamhet och tid på sånt som du bara mår dåligt av.

2. För att kvinnokroppen är helt fantastisk!
Tänk på allt fantastiskt som kvinnokroppen klarar av! Ett foster växer i kvinnans mage och blir till en egen individ. Helt sjukt när man tänker på det. Sen så klarar kroppen av att pressa ut den lilla människan. Kvinnokroppen är helt fantastisk! Den är en riktig hjälte som inte ger upp i första taget. Kvinnokroppen klarar till och med av att förlora lite blod en gång i månaden. Vi borde helt klart hylla vår otroliga kropp istället för att klanka ner på den.

3. För att det inte finns någon kropp som är “perfekt”!
Något du måste inse är att det inte finns någon “perfekt kropp” och att det finns något som heter photoshop som gör att det som anses “fult” suddas bort. Alla kroppar är perfekta och unika. Tacka din kropp för allt underbart som den gör för dig.

4. För att mat är helt fantastisk!
Att gå på diet suger och mat är till för att avnjutas. Förbjud inte dig själv att äta vissa saker. Hjärnan är nämligen som en trotsig tre-åring. Det den inte får ha vill den gärna ha. Du kommer därför konstant tänka på där chokladkakan som du inte får äta. Livet är för kort för att leva på tråkiga dieter. Njut av livet och av underbar mat. Så länge du mår bra, mår din kropp bra.

5. För att det är sexigt att älska sig själv!
Det finns ingenting som är så sexigt som ett riktigt bra självförtroende. Du må har hört det flera gånger förut, men det är sant. Tycker du att du är den sexigaste och snyggaste kvinnan i världen så kommer andra att tycka det också.

Lena dunhamgreatestgifsofalltime.tumblr.com

6. För att du kommer gå miste om många saker om du inte gillar din kropp!
Tänk så många gånger du inte kan njuta av att vara på stranden eller känna dig snygg på en fest om du går in med inställningen att du inte gillar din kropp. Det här kanske kommer som en chock för dig men… Ingen bryr sig om hur din kropp ser ut. Såvida du inte är en superkändis så kommer ingen lägga märke till din kropp. Ingen bryr sig om hur många valkar du har eller hur blek du är. Njut istället av att sola eller umgås med dina vänner.

7. För att det är utmattande att hata sig själv!
Att tänka elaka och negativa tankar om sig själv gör inget gott, utan tar extremt mycket energi. Du skapar en inre stress när du tänker på allt du vill ändra, hur mycket du borde träna eller att du är avundsjuk på andras kroppar. Du kommer må så mycket bättre om du accepterar din kropp och tycker den är fin som den är.

8. För att ingen annan ser ut som du!
Du är unik och din kropp ser ut som ingen annans. Du är du. Din kropp kommer aldrig att se ut som den kropp du går och suktar efter. Det spelar ingen roll vilka dieter du går på eller hur mycket du tränar. Din kropp kommer alltid att vara din och se ut på ett visst sätt. Tänk på att om alla skulle se likadana ut så vore världen väldigt tråkig. Din kropp är cool och du är cool!

9. För att ju mindre du bryr dig, desto mer kommer du älska dig själv!
Ju mindre energi du lägger på att hata dig själv, desto mer energi kommer du kunna lägga på annat. På sånt du gillar eller får dig att må bra. Du kommer ha så mycket energi över till att prestera på jobbet, vara rolig bland dina vänner eller kärleksfull mot din partner.

Channing Tantumtumblr.com

10. För att du är vacker precis som du är!
Varje dag så ska du påminna dig själv om hur vacker du är. Berätta för dig själv hur vacker din kropp är och allt som du gillar med den. Det kan vara svårt i början, men ju mer komplimanger och positiv energi som du ger din kropp desto mer kommer du älska din kropp. Bara det att du är kvinna är värt att fira, You go girl!

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!