Artikeln innehåller annonslänkar
Hälsa

15 enkla tips som gör dig glad när du har en dålig dag

Alla kan ha en dålig dag men istället för att låta den påverka dig allt för mycket finns det små knep du kan ta till. Bli på bra humör igen på nolltid.

Foto: Unsplash

Ibland behövs det väldigt lite för att vända en dålig dag till det bättre. I vissa fall kan en dålig dag och ett negativt humör dessutom vara en signal på att kroppen och sinnet behöver ombyte och lite extra tillsyn. Här är 16 tips som garanterat får dig på bättre humör. Funkar inget? Titta på ett gulligt djurklipp – det hjälper alltid.

1. Drick vatten

Ibland kan en negativ dag och dåligt humör bero på att du faktiskt är uttorkad. Se till att fylla på med vätska.
2. Ta ett mellanmål

Många gånger när man har en dålig dag och tappat humöret är det ofta ett tecken på att kroppen behöver näring. Se till att äta något, helst en frukt eller något annat näringsrikt. Skippa snabba kolhydrater och godis.
3. Ta en dusch

Allt känns bättre när man känner sig ren. Ta en dusch och tvätta håret.
4. Byt kläder

Även om du planerar att vara hemma hela dagen så mår man alltid lite bättre när man känner sig fräsch och har vardagskläder på sig – istället för de mjukisar man haft sedan morgonen.
5. Byt lakan

En säng med nya fräscha lakan kommer inte få dig att vilja ligga och slöa i den men istället krypa ner i den som belöning efter en produktiv dag. Byt därför lakan och vädra rummet för att skapa en härligare stämning omkring dig och inspirera dig att ta tag i dagen.
6. Lyssna på musik

Att lyssna på en peppande låt eller att koppla av till en “feel-good”-film kan ibland vända dagen.
7. Promenera med en kompis

En promenad kan ibland vara lösningen på en dålig dag. Kroppen behöver syre och en promenad är utmärkt för att rensa bort negativa tankar och ladda på med ny energi. Har du en vän som kan följa med är det dessutom ännu bättre eftersom han/hon kan vara ett bra bollplank om du har bekymmer.
8. Promenera med en fyrbent vän

Har du en fyrbent vän eller om du kan du låna en är det ett utmärkt promenadsällskap som garanterat ger dig ny energi och får dig att tänka på annat.
9. Byt miljö

Ett miljöombyte gör gott och kan ge inspiration till vardagen och jobbet. Ta en promenad för att se något annat än hemmets fyra väggar och för att få lite frisk luft!
10. Träna

Träning utlöser endorfiner och även om det känns tungt att ta sig till gymmet eller löpspåret kommer du garanterat må bättre efteråt.
11. Gör “Done”-listor

Gör listor som du kallar för “done” istället för “to-do”.  Lista alltså saker som du gjort istället för de måsten du har att göra. Denna omvända psykologi ökar faktiskt ditt självförtroende och bidrar till en inre pepp till dina andra sysslor.
12. Beta av små uppgifter

Har du ett mail att svara på eller måste du boka en läkartid? Ta tag i alla små sysslor du dagligen skjuter upp. Allt känns mindre stressigt och mycket lättare ju fler småsaker man får ur sin väg.
13. Krama ett djur

Djur sprider massor av glädje och villkorslös kärlek. Du kommer garanterat få mycket mer tillbaka av det lilla du ger dem.
14. Titta på ett roligt klipp

Har du en riktigt negativ dag kan ett roligt Youtube-klipp vara din räddning. Se till att spara ner de klipp som alltid får dig att skratta och ha dem nära till hands när de negativa tankarna tar över.
15. Låt dig själv ha en dålig dag

Ibland måste man låta sig själv få ha en dålig dag. Vila eller älta något tillräckligt länge tills det inte går att tänka på det mer. På så sätt får du det ur systemet och kan släppa det en gång för alla.

Vinglas - Åhléns KÖP

Vinglas - Åhléns

Vatten är alltid godare i ett vackert glas! Släng i en citron- eller limeskiva och lite mynta för att lura hjärnan ytterligare.

Pris: 29 kronor.

(129 kronor för 6 stycken)

KÖP

Nästa bild
Anteckningsbok med blanka sidor - Paperstyle KÖP

Anteckningsbok med blanka sidor - Paperstyle

Skriv ner dina listor i ett vackert och inspirerande block.

Pris: 149 kronor.

KÖP

Nästa bild
Anteckningsbok med linjerade sidor - Moleskine KÖP

Anteckningsbok med linjerade sidor - Moleskine

Pris: 259 kronor.

KÖP

Nästa bild
Påslakanset - Ellos KÖP

Påslakanset - Ellos

Vem vill inte krypa ner i de här vackra lakanen när natten gör sitt intåg?

Pris: 299 kronor.

Finns i 7 olika färger!

KÖP

Nästa bild
Påslakanset i bomull - H&M Home KÖP

Påslakanset i bomull - H&M Home

Pris: 199 kronor.

Finns i 4 olika färger!

KÖP

Nästa bild
Träningskläder - Stronger KÖP

Träningskläder - Stronger

Riv av ett svettigt träningspass eller bege dig ut på en skön promenad för att få endorfinerna att flöda och få nya intryck.

Byxor: 599 kroner. Köp här.

Sport-bh: 399 kroner. Köp här.

Finns i 6 olika färger!

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!