Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Hälsa

4 tips på hur du överlever dagen efter en natt utan sömn

Hur ska du göra för att klara av en dag utan sömn? Vi har hittat de bästa tipsen på hur du återhämtar dig.

Foto: Pexels

Vi har alla varit där någon gång. Du har räknat får i timmar, testat olika andningsövningar och druckit varm mjölk men utan framgång. Klockan visar hur lite sömn du kommer att få om du somnar “nu” och “nu”. Tänker “nej nu måste jag somna”. Tills vi inser att det här kommer bli en natt utan sömn. För att du inte ska säcka ihop och kollapsa under dagen ger vi dig de bästa tipsen på hur du överlever dagen utan sömn och hur du får en god sömn nästkommande natt.

1. Gå upp
Du kanske önskar att du skulle känna dig piggare äv att ligga och dra dig i sängen, men det kommer inte få dig att bli piggare. Det bästa du kan göra är att gå upp ur sängen, släppa in ljuset och börjar dagen. Det viktigaste är att du rör på dig, får frisk luft och att du äter frukost.

2. Avstå från koffeinet
Lika mycket som vi önskar att sängen kan få oss piggare så önskar vi att koffeinet är räddaren i nöden. För hur många gånger har en inte stått vid kaffeautomaten innan lunch och fyllt på sin fjärde kopp, bara för att du är sååå trött? Faktum är att koffeinet får dig att komma igång för stunden men kommer inte kunna ta dig igenom dagen. Enligt sömnexperten Neil Stanley förlorar koffeinet sin effekt efter den fjärde – femte koppen och gör istället att du känner dig tröttare. Han tycker att en istället ska dricka te, även om inte teet i sig får dig att bli piggare så kan rörelsen få dig att bli pigg.

3. Beta av din att-göra-lista snabbt
När du har haft en natt med mycket lite sömn kommer du förmodligen bli tröttare ju längre dagen går. Därför kan det vara bra att göra alla de tunga uppgifterna tidigt på morgonen när du har lite energi kvar. Senare på eftermiddagen kan det kännas jobbigt att ta tag i svårare uppgifter.

4. Rör på dig
Att sitta still framför datorn kommer inte få dig att bli piggare det kommer snarare få dig att bli tröttare och kan till och med få dig att somna. Har du ett stillasittande jobb är det bästa att ta flera små pauser där du rör på dig. Det kan handla om att gå till toaletten eller hämta te. Boka även in ett yoga- eller pilatespass på lunchen eller ta en lång promenad.

Har du ofta svårt att somna? Då kan du läsa om läkarens tips på hur du somnar under en minut och läsa våra bästa tips på hur du somnar snabbare.

Källa: Byrdie.com

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!