Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Hälsa

5 anledningar till att testa champagnedieten redan i helgen

Den bubbliga drycken får oss inte bara på gott humör utan håller även minnet färskt och hjärtat friskt. Låter champagnedieten för bra för att vara sann?

Foto: Instagram @r.renaudin/REX

Inte alls, menar Cara Alwill Layba som är dietens grundare. Cara levde ett stressigt liv som skribent i New York med många feta luncher och sena rödvinsmiddagar tills hon blev tipsad om champagnedieten av en vän.

“Jag hade provat allt. Jag har varit mullig hela mitt liv och alltid mått dåligt över min vikt. Nu har jag en hälsosammare livsstil och mer livslust” säger Cara Alwill Layba till DailyMail.

I champagnedieten är inget förbjudet och fokuset ligger på att äta bra mat med högt näringsinnehåll samt att unna sig ett glas bubbel då och då. Cara menar att man värdesätter sin kropp mer om man lyxar till det då och då. Något som både psykologer och dietister håller med om.

“Om man äter bra mat så mår man bättre och känner sig bättre” säger psykologen Dearbhla McCullough. Låter inte så dumt va?

Här listar vi 5 orsaker till varför du bör testa champagnedieten redan nu!

1. Champagne innehåller polyfenoler som höjer halten av kväveoxid i blodet och vidgar blodkärlen vilket i sin tur kan förebygga både hjärtproblem och stroke.

2. Champagne är bra för minnet visar en undersökning utförd på möss. Här är det de så kallade fenolföreningarna i drycken som ska förbättra det spatiala minnet.

3. Drycken innehåller kraftfulla antioxidanter som har en rad hälsofördelar.

4. Ett glas champagne innehåller färre kalorier än rött eller vitt – 80 vs runt 120.

5. Tycker du att champagnedieten låter aningen för dyr? Mousserande viner som cava och prosecco funkar lika bra och har samma hälsosamma fördelar.

Läs även:

8 magiska bubbeldrinkar med prosecco, champagne eller cava.

Cava, Prosecco, Champagne – vad är egentligen skillnaden?

Foto: REX

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!