Hälsa

Därför bör vi ta powernaps oftare – 5 anledningar

Något av det bästa som finns är att sova mitt på dagen, precis som vi brukade göra på förskolan. Att det dessutom faktiskt är bra för oss att powernapa är bara ett plus i kanten. Här är 5 anledningar till att vi bör ta powernaps oftare!

Foto: Unsplash

1. Du blir mer produktiv
Om din arbetsdag känns tung och du känner att du inte får något gjort kan det vara en bra ide att ta en powernap. När du tar en powernap och låter du kroppen vila så hittar den balans vilket gör att du både känner dig piggare och mer villig att göra saker. Powernaps gör också att du får bättre minne. Vi blir alltså mer produktiva!

2. Det kan minska ångest och depression
Om du ofta känner dig irriterad, ledsen eller stel är det extra bra att ta många powernaps. När du är stressad producerar din kropp substanser som under lång tid kan komma att skada ditt immunförsvar och göra att du blir deprimerad. Powernaps både minskar produktionen av de här ämnena och effekterna av dem.

3. Det styrker dina förhållanden
När vi är trötta blir vi ofta irriterade och vi har en förmåga att ta ut den irriationen på personer i vår närhet. Just därför är det superbra att ta powernaps då du kommer att bli på bättre humör och dina relationer kommer inte förstöras.

4. Det stör inte din vanliga sömn
Hur många gånger har vi inte fått höra att vi inte borde ta powernaps eftersom de förstör vår vanliga sömn? Det behöver dock inte vara sant. Powernaps förstör vår vanliga sömn när vi tar för lång powernaps. Rekommenderat är att sova i 30 minuter och varken mer eller mindre.

5. Du lever längre
Powernaps kan rädda ditt liv. Forskning har visat att i länder där det är vanligt att man sover middag har dödligheten av hjärtsjukdomar minskat.


Källa: popsugar

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!