Hälsa

5 enkla vanor som ger ditt mående en boost

Välbefinnande uppnås inte nödvändigtvis genom stora förändringar – ibland kan en enkel men god vana göra stor skillnad. Här är fem sunda vanor som bevisar just detta!

Foto: Pexels/Unsplash

Har ditt mående varit sisådär på sistone? Då ska du fortsätta läsa.

Nicola Elliott ligger bakom NEOM Organics, ett varumärke som specialiserat sig på aromaterapiprodukter med ett holistiskt förhållningssätt till känslomässigt välbefinnande.

Nedan hittar du hennes bästa tips på enkla vanor som ger ditt mående en boost i vardagen – varför inte testa en av dem redan idag?

1. Börja dagen med en kort promenad

Många av oss tillbringar merparten av vår tid inomhus, något som inte är optimalt. Elliott berättar att vi i själva verket borde vara utomhus ungefär två timmar om dagen för att reglera vår dygnsrytm. Hon tipsar därför om att börja dagen med en promenad:

“Morgonen sätter an tonen för hela dagen och natten. Det är viktigt att vara ute i solljuset i minst en halvtimme innan klockan tio. Jag tar mina morgonmöten på telefonen när jag är ute och går, istället för på kontoret. På så sätt får jag en halvtimmes dagsljus på morgonen, och det hjälper mig att sova bättre”, säger hon.

2. Gör andningsövningar i duschen

En annan god vana är att passa på att göra andningsövningar medan man duschar. Elliot avslutar sin morgondusch med att göra denna typ av övningar i någon minut:

“Andas helt enkelt in genom näsan i sju sekunder och andas ut i elva sekunder”, säger hon.

3. Ät middag minst tre timmar innan läggdags

En tidig middag gör gott för både matsmältning och sömn. Elliot rekommenderar att äta middag minst tre timmar innan läggdags för att “säkerställa att kroppens nivåer av insulin upprätthålls på rätt sätt”.

4. Skapa en kvällsrutin

Elliot menar att en bra kvällsrutin är A och O när det kommer till välmående. Hon säger att små saker kan göra skillnad, som att till exempel tända ett doftljus och medvetet ta in dess doft, eller att läsa en bok i femton minuter.

5. Håll mobilen borta från sängen

Elliots råd är att lägga mobilen på andra sidan rummet innan läggdags – enligt henne hör telefoner inte hemma i sängen.

Hon betonar också vikten av att inte trycka på snooze på morgonen:

“Om du gör det, särskilt flera gånger i rad, så frigörs stresshormonet kortisol”, säger hon.

Källa: Vogue

Foto: Pexels/Unsplash

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!