Hälsa

5 positiva hälsoeffekter du får av att dricka grönt te varje dag

Matcha är den senaste i raden av populära hälsoteer, men det finns många andra gröna varianter som är kända för sina hälsofördelar. En enda kopp är fylld med antioxidanter och anti-inflammatoriska ingredienser. Här är fem saker som du kan förvänta dig om du börjar dricka grönt te varje dag. 

Foto: Unsplash

Starkare immunförsvar

Drick en kopp grönt te och du boostar din kropp med immunstärkande antioxidanter, så kallade katechiner. Katechiner sägs även kunna skydda mot cancer och hjärtsjukdomar. Om du dricker teet till maten, testat att pressa i en skvätt citron i koppen. Grönt te hämmar nämligen järnupptaget i maten, något som motverkas av C-vitaminet i citronen.

Bättre minne

Kortsiktigt har man sett att det räcker med två koppar grönt te om dagen för att effektivisera de delar av hjärnan som är kopplade till arbetsminnet. Och på lång sikt har forskare kunnat se att ämnet EGCG som finns i grönt te kan hindra att plack bildas på nervtrådarna i hjärnan. Plackbildningen leder till att celler dör vilket i sin tur kan leda till sjukdomar som Alzheimers.

Mindre stress

EGCG verkar även kunna minska kroppens stressnivåer och göra att du känner dig lugn och avslappnad. Ja, för visst är det rogivande att sätta sig med sin kopp rykande heta te!

Mer energi
Du vet den där energidippen du får av att dricka kaffe, strax efter att den snabba energikicken har lagt sig. Den slipper du med det gröna teet. Okej, du får inte riktigt samma kick med te som kaffet ger, men energinivån ökar och håller sig mer stabil. Så grönt te kan alltså både få dig att slappna av och att du får mer energi!

Friskare hy

När du dricker grönt te skyddar du huden från fria radikaler och solskador (men glöm för den skull inte solskyddsfaktorn, teet gör inte hela jobbet). Grönt te är dessutom en vanlig ingrediens i många hudvårdsprodukter, tack vare alla antioxidanter och antinflammatoriska egenskaper. Du kan till exempel lugna akneutbrott genom att badda med grönt te på en bomullspad.

Källa: PureWow

Foto: Unsplash

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!