Hälsa

5 saker du ska göra på morgonen för att få strålande hy

Grunda för en strålande in- och utsida med de här fem enkla stegen.

Foto: Unsplash

Om du inte är en morgonmänniska så kan det vara svårt att införa en ny morgonrutin (om det inte innebär att scrolla genom alla sociala kanaler från sängen, i ett försök att undvika det faktum att du måste gå upp). Men om du utnyttjar din morgontid på ett bra sätt kommer du att få tillbaka flera gånger om i både hur du mår och hur du ser ut när du lämnar hemmet. Lägg ner telefonen och testa de här fem tipsen för strålande hy och bra energi hela dagen.

Källa: thezoereport.com

Stretcha

Stretcha

Om morgonträning inte passar dig, så kan en lätt stretchsekvens vara ett fullgott alternativ. Några minuters aktivitet efter att du vaknat ökar blodcirkulationen i kroppen, och i hjärnan (vilket är viktigt för att främja en produktiv arbetsdag). Att stretcha är extra viktigt för dig som har ett skrivbordsjobb, det kan hjälpa till att minska värk och smärta som kommer av många timmars stillasittande. Regelbunden stretching ger också bättre hållning! Den kombinerade effekten av att sträcka ut kroppen på morgonkvisten ger dig den där harmoniska lystern och  lägger grunden för en hälsosam och positiv dag.

Foto: Unsplash

Nästa bild
Drick citronvatten

Drick citronvatten

Att börja dagen med en kopp hett vatten med citron är ett hälsotips som skapat stor uppmärksamhet de senaste åren. Kändisar från Gwyneth Paltrow till Naomi Campbell gör det, vilket är anledning för resten av oss att hoppa på tåget. Att sippa på den här kombon sägs hjälpa till att balansera kroppens PH-värde, väcka upp matsmältningskanalen och levern som är kroppen främsta reningsorgan.

Foto: Pexels

Nästa bild
Meditera

Meditera

Ta några minuter till att sätta din intention för dagen och att fokusera på ditt andetag, det kan göra så stor skillnad för hur du tar dig an resten av dagen. Istället för att direkt ta dig an nyinkomna mejl och andra jobbsysslor, försök att meditera en stund för att minska din stress, boosta din kreativitet, öka uppmärksamheten och ditt allmänna välbefinnande.

Foto: Unsplash

Nästa bild
Torrborsta

Torrborsta

Torrborstning förbättrar blodcirkulationen och ökar ämnesomsättningen till cellerna, vilket resulterar i mjuk och strålande hud. Använd en borste med borst av växtfiber och massera kroppen med cirklande rörelser före duschen. Smörj sedan in dig med en kroppsolja medan huden fortfarande är lite fuktig.

Foto: Unsplash

Nästa bild
Skäm bort hyn

Skäm bort hyn

Ta dig tid att ge din hy lite extra omsorg på morgonen för att få den där lystern från insidan och ut. På samma sätt som du avslutat dagen med ansiktstvätt och återfuktning så börjar du dagen med att rengöra hyn igen innan din fuktkräm och ett vårdande serum eller ansiktsolja. En gång i veckan lägger du en fuktboostande ansiktsmask medan kaffet brygger.

Foto: Unsplash

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!