Hälsa

5 tecken som kan tyda på att du har en livskris

Känner du att du fastnat i ett läge där du har svårt att känna glädje? Där du inte känner dig bekväm eller rent av mår dåligt och mer än allt bara vill ta dig ur? Då kan det vara så att du befinner dig mitt i en livskris utan att veta om det! 

Foto: Unsplash/Pexels

Här listar vi fem tecken på att du kan befinna dig i en livskris:

1. Du känner dig instängd och vilsen på jobbet

Oavsett om du följer din karriärsplan eller inte så är dessa känslor av instängdhet ett tecken på att någonting är fel och att du inte trivs med din situation. Jobbet är en stor del av ditt liv och känner du uppgivenhet och andra negativa känslor förknippat med det så kommer det att påverka hela ditt liv.

2. Du känner dig ensam trots att du inte är det 

Helt plötsligt ser du dig själv ur ett utifrånperspektiv och gillar inte bilden du ser. En känsla av utanförskap kan infinna sig trots att du har partner och flertalet vänner eller familjemedlemmar vid din sida och du har ingen aning om varför.

3. Du känner att du aldrig kommer framåt 

Det är inte kul att känna att åren bara går utan att du prickar av dina drömmar och mål i den takt du vill (eller kanske inte alls?) och aldrig kommer framåt. Det här är en vanlig känsla, men är den ihållande så kan det bero på att du befinner dig mitt i en livskris.

4. Du kan inte sluta att jämföra dig med andra

Det här är farligt på så många sätt då du ger dig in i en tävling du aldrig kommer att vinna. Kom i håg att det inte spelar någon roll om du jämför dig med kändisar eller med din kollega/bästa kompis, det är fortfarande osunt och kommer bara att resultera i ångest.

5. Du känner dig inte glad trots att allt går bra i ditt liv

Det går bra på jobbet och du har en bra relation med vänner och familj. Ditt kärleksliv flyter på och ändå känner du dig inte lycklig – utan snarare tvärtom! På något sätt har du, längs vägen, förlorat den törst för livet du en gång hade och förstår inte riktigt hur det gick till.

Källa: Lifehack 

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!