Hälsa

4 tips som får dig att uppskatta och älska din kropp

Kvinnokroppen får stå ut med så mycket. Inte nog med att vi har mens och föder barn så ska vi dessutom stå ut med att bli kritiserade. Det är inte konstigt att vi är många som mår dåligt över våra kroppar. Nu vill vi ha en ändring på det här! Vi måste börja bli stolta över våra kroppar. Vi delar med oss av fyra knep som hjälper dig att börja älska din kropp.

Foto: Unsplash

Kroppshetsen finns överallt och vi pumpas dagligen med bilder på de perfekta kropparna. Det går inte att säga emot att det idag ställs höga krav på våra kroppar. Vi ska vara smala – men inte för smala. Vi ska vara kurviga – men inte för kurviga. Vi ska ha smal midja, stor rumpa och lagom stora bröst. Framförallt ska vi inte vara tjocka – ve och fasa! Det är helt enkelt inte lätt att vara kvinna och ha en kropp.

1. Var kräsen med vilka du följer på sociala medier

Även om fitness-konton kan vara jättebra sporre och inspiration om du tränar eller vill komma igång att träna. De kan dock också göra att vi hela tiden strävar efter deras kroppar och är inte nöjda med våra kroppar förrän vi ser ut som dem. Välj istället att följa träningsprofiler med en kroppstyp som liknar din egen eller som har en sund syn på hälsa. Ett annat tips är att följa personer som har ett body-positive-konto på Instagram. Har du svårt att acceptera din kropp kan det vara bra att ha ett flöde där du får se alla typer av kroppar.

2. Sluta jämföra 

Det är lätt att säga att man ska sluta jämföra sig men det är svårare än vad man tror. Vi har fått det inpräntade i oss sen vi var små att vi ska jämföra oss med varandra. Då handlade det kanske mer om att bästisen hade fått en dyr och fin leksak, vilket sen utvecklades till att handla om att bästisen hade smalare lår än vi. Om vi håller på att jämföra oss med varandra så kommer vi bara må sämre om oss själva. Så sluta jämföra dig! Varenda gång du kommer på dig själv med att du jämför dig med någon – dirigera om uppmärksamheten mot någonting annat. Som söta hundvalpar eller vad som helst. Tillslut har du lärt hjärnan att inte tänka på det viset.

3. Ha på dig kläder du mår bra av

Okej, först och främst. ALLA kläder passar på ALLA. Det finns inget “klä dig efter din kroppstyp” utan det enda som finns är “klä dig i det du vill och känner dig fin i”. Vi är många som tänker att “bara jag går ner några kilon så kan jag ha de där jeansen” eller “när jag når den här målvikten kan jag klä mig som jag vill”. Strunta i vilken storlek du har på dina kläder och ha på dig precis vad du vill. Tycker du det är jobbigt att köpa större storlekar? Klipp bort storlekslappen och problemet är borta. I slutändan spelar inte storleken någon roll – det är hur du känner dig som spelar roll.

4. Sluta prata illa om kroppar

Det gäller både om din egen och om andras. Det har av någon outgrundlig anledning blivit helt okej att kommentera kvinnokroppen. Lär dig säga ifrån om du hör någon prata illa om någons kropp och tänk även på vad du själv säger. Det är förmodligen inte bara andra som bidrar till att prata illa om kvinnokroppen du gör säkert det också. Varenda gång du säger något negativt om din kropp eller om andras så kommer både du och andra må dåligt av det. Säg ifrån för din och andra kvinnors skull!

Foto: Unsplash

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!