Hälsa

6 simpla saker att göra på söndagen för att få en så bra vecka som möjligt

Oavsett hur mycket du älskar ditt jobb, kan det alltid vara lite jobbigt att starta igång veckan igen efter en skön helg. Helt plötsligt ska du ha huvudet inställt på tidiga morgnar, matlådor och rutiner. Då kan det vara skönt att på söndagen se till att förbereda sig inför den kommande veckan. Här listar vi sex enkla saker du kan göra för att få en ultimat vecka. 

Foto: Unsplash

1. Kolla almanackan

Det är alltid skönt att skapa sig en överblick och få koll på vad som händer i veckan, så slipper du bli överraskad och riskera att bli stressad. Ta en liten stund för att få koll på vad som händer i veckan, men släpp det sedan. Det är inte meningen att du ska gå runt och tänka på jobb på din lediga tid. Känner du att detta moment bara skulle stressa dig, gör det redan på fredagen istället.

2. Plocka i ordning

Nu menar vi inte att du ska ta söndagen till att städa hela lägenheten, det kan du göra en veckodag istället. Utan lägg istället bara några minuter på att plocka undan det värsta. Gör du detta strax efter du har ätit frukost får du hela söndagen till att njuta av ett hem som är mindre stökigt.

3. Förbered mat

Det här med matlådor kan alltid vara lite krångligt. Vissa dagar är du kanske helt enkelt inte sugen på att äta det som serverades till middag kvällen innan och andra maträtter (som är riktiga favoriter då de är nylagade) blir riktigt tråkiga så fort de ska värmas. Passa därför på att laga lite extra mycket mat till middag på söndagen och förbered några matlådor till veckan. På så sätt har du förberett lunch eller en snabb middag till någon kväll, om du inte skulle orka laga mat.

4. Gör något som gör dig glad

För att peppa dig själv inför veckan kan det vara bra att unna dig någonting som gör dig glad. Oavsett om det är en promenad med din kompis eller ett biobesök så är du helt klart värd det inför jobbveckan!

5. Slappna av

Den sjunde dagen sägs vara till för vila, så passa på att slappa järnet. Bädda ned dig i soffan framför en bra film, ät gott och bara mys. Stressar du igenom söndagen kommer helgen bara kännas så mycket kortare.

6. Lägg dig tidigt

Det är nog rätt vanligt att vi på söndagen är uppe lite för länge, allt i ett försök att förlänga helgen. Detta straffar sig bara då det på måndag morgon blir en riktig pina att gå upp. Se istället till att gå och lägga dig en skaplig tid och varva ned med en bok eller lite lugn musik innan du somnar. Ibland kan det bli så mycket lättare att gå och lägga sig i sängen om du vet att du inte behöver släcka lampan samma sekund som du lagt huvudet mot kudden.

Vill du läsa om hur du kan få ut mer av din helg? Kika här.

Läs även:
Så planerar du dina dagar för att få en perfekt vecka.

Inspiration från The Every Girl

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!