Hälsa

7 tips på hur du ändrar ditt negativa humör – på en minut!

Vissa dagar känns det som om allt går fel och det negativa humöret gör det svårt att fokusera. Men det finns faktiskt sju sätt som hjälper dig att byta ut de negativa tankarna, allt du behöver är en minut och vilja!

Foto: Unsplash

Ibland vaknar man på fel sida och därefter känns det som om allt går fel – du missar tåget, kommer försent till jobbet och har inte hunnit borsta håret. Men låt inte en dålig start på dagen sätta agendan för resterande timmar på dygnet! Du kan faktiskt ändra ditt negativa humör med enkla knep och göra dagen till en grym sådan! Nedan följer våra sju bästa tips på hur du hittar tillbaka till positiva tankar.

 

Källa: Careergirldaily

Påminn dig själv om vem som styr

Påminn dig själv om vem som styr

Vissa saker och ting kan vi inte styra över men något du kan ändra är hur de reagerar på dessa yttre faktorer som du inte kan påverka. Låt oss säga att bussen är sen vilket kommer att leda till att du kommer försent till jobbet. Här finns det två alternativ, antingen blir du arg (så onödigt!) eller så inser du att det inte är någon idé att reagera på något du inte kan styra över. Blir du jättesen kan du ringa till jobbet för att meddela dem – det är inte värre än så! Ägna en minut (som du får när du väntar på bussen) att tänka på saker som du uppskattar lite extra just idag. Det går att välja lycka – testa! 

Foto: Unsplash

Nästa bild
Det kunde varit värre

Det kunde varit värre

Ibland är vi med om saker och ting som känns SÅ hemska. Det kan vara att vi är på väg till ett möte eller en dejt när det plötsligt börjar regna och du inser att du inte har något paraply med dig. Och sen kommer den där bilen som kör över en pöl och din nya beiga kappa får sig en rejäl dusch. Försök påverka dina tankar genom att tänka “det kunde ha varit värre”, “snart kommer det här vara över” och “en dag kommer det här vara ett minne jag kan skratta åt”. Vi är ändå bara människor och ibland händer sådant vi inte kan påverka, livet blir så mycket roligare om du väljer att skratta åt situationer som i stunden känns så absurda.

Foto: Unsplash

Nästa bild
Tänk på något som gör dig glad

Tänk på något som gör dig glad

Kan det vara dejten som är inbokad nästa vecka, ett roligt träningspass du ska gå på senare under dagen eller din älskade syster? När vi känner oss nere eller stressade är det lätt att humöret dalar. Tänk på något roligt som du har inplanerat eller någon som gör dig lycklig, en minut räcker för att snabbt få dig på bättre tankar!

Foto: Unsplash

Nästa bild
Höj humöret med ett fiktivt telefonsamtal eller ryck tag i en kollega

Höj humöret med ett fiktivt telefonsamtal eller ryck tag i en kollega

När allt känns fel kan ett samtal till din vän eller mamma höja humöret med en gång. Lätta på ditt hjärta och låt dina närmsta peppa och lyfta upp dig när du känner dig nere. För du skulle ju gjort exakt samma för dem! Sitter du på kontoret kanske det är svårt att gå iväg för att ringa ett peppigt samtal eller för att ringa ett kort facetime-samtal, men ta då dig själv en minut till att föreställa dig vad din vän eller mamma hade sagt om du skulle ringt upp dem. Skicka ett kort sms om du ej har tid att ringa. Och tycker du det är svårt med att endast föreställa dig samtalet kan du ta tag i en kollega och berätta om hur du känner dig – kanske är stödet närmare än vad du tror!

Foto: Unsplash

Nästa bild
Ta en minut

Ta en minut

Om allt går åt helvete och du känner hur ditt humör totalt bryter ner dig för stunden är det dags att ladda om batterierna. Ta en minut där du gör absolut ingenting! Byt miljö för en kort stund, andas och påminn dig om att inget är värt att stressa så här mycket för. Ägna lite längre tid senare mot kvällen där du försöker ta reda på vilka situationer som gör dig på dåligt humör och vad du kan göra åt det.

Foto: Unsplash

Nästa bild
Sätt på en bra låt

Sätt på en bra låt

Höj humöret med din favoritlåt! Redan under första minuten kommer du förmodligen känna dig gladare. Ibland kan det vara skönt att avskärma sig från omgivningen och lyssna på något som för dig till en positiv plats i dina tankar!

Foto: Unsplash

Nästa bild
Hitta något grönt (ja det stämmer!)

Hitta något grönt (ja det stämmer!)

Den gröna färgen har visat sig ha lugnande effekter som förbättrar humöret. Tänk vad coolt att en färg kan ge harmoni och hjälpa mot stress. Det allra bästa är att försöka ge sig ut och promenera i en skog med grönområden, men nu när de är täckta med snö och du behöver en minut så gäller det att vara påhittig… Testa att ha på dig något grönt som du kan kika på, en grön penna eller accessoar som gör sig påmind på ditt bord eller titta in lite extra i din kollegas gröna ögon– var kreativ och låt den gröna färgen lugna ner dig!

Foto: Unsplash

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!