Hälsa

8 enkla mål som får dig att bli lyckligare

Du har säkert någon gång satt upp ett mål som du inte har uppnått och det är helt okej. Ofta blir mål svåra att nå om de inte är tillräckligt tydliga eller om de inte är uppdelade i mindre delmål. Det kan därför vara bra att sätta upp mål som är mer realistiska och faktiskt möjliga att genomföra – som vanlig människa. För vad är vitsen med att sätta upp mål som ska få dig att må bra om de faktiskt inte gör det?

Foto: Unsplash

1. Inse ditt värde

Den första och viktigaste punkten. Stå upp för dig själv, heja på dig själv och ansträng dig för att verkligen inse hur grymt bra du är. Om du känner att du alldeles för lätt kritiserar dig själv ändå, kolla in fem tips på hur du gör slut med din inre kritiker här.

2. Fokusera på nuet 

Det kan låta klyshigt, men det är inte mindre sant för det. Att tänka för mycket på sådant som varit eller på framtiden brukar sällan resultera i något vettigt. Dåtiden är ingenting du kan förändra och vad framtiden har att utvisa kan du inte heller veta. Det du däremot gör i just den här stunden, det kan du påverka. Du kan genom att leva i nuet göra så gott du kan och se till att du mår bra.

3. Lär dig något nytt

Är det något du länge velat kunna göra? Sätt igång! Att få lära sig något nytt är inte bara riktigt kul, det är också en riktig boost för självförtroendet. Kanske vill du lära dig ett nytt språk eller börja med en ny hobby, oavsett vad det är du vill göra så bör du ge dig själv tid för det. Kvalitetstid med dig själv helt enkelt!

4. Organisera ditt liv

Det är dags att få ordning på allt från schemat till garderoben. Se över dina rutiner och se om det finns någonting du kan göra för att underlätta för dig själv. Titta på din ekonomi och sätt upp en plan, så slipper du oroa dig över att inte ha koll. Rensa garderoben från sådant du ändå inte använder och njut av att ha en garderob full med plagg som du faktiskt vill bära.

5. Rör på dig

Det är ju inget nytt att motion är bra för både kropp och själ. Det viktiga är inte att köra stenhårda träningspass sex dagar i veckan, det viktiga är att du får röra på dig och må bra. Se till att sätta upp realistiska mål som är bra för dig och som gör dig peppad – då kommer det att gå som allra bäst.

6. Stunta i telefonen ett stund

Sitter du också vid tv:n och samtidigt kollar på mobilen? Att hela tiden vara tillgänglig för andra kan lätt skapa en stress, precis som att ständigt vara uppkopplad på sociala medier. Försök att koppla bort en stund och vila hjärnan med något helt annat.

7. Umgås med dem som verkligen betyder något

Umgås med människor som ger dig energi och som får dig att må bra. Din tid är alldeles för dyrbar för att spendera med människor som inte gör dig glad. Har du någon i ditt liv som aldrig tycks vara glad för din skull och bara tar din energi? Då är det dags att göra slut med den personen. Läs mer om vilka personer som du bör lämna bakom dig här.

8. Möt en rädsla

Att vara rädd eller orolig för att göra något är såklart jobbigt, men det är bra att försöka övervinna den känslan. Genom att utmana dig själv och dina rädslor utvecklas du och får bevisa för dig själv att du kan mer än vad du tror.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!