Hälsa

Amanda Seyfried får oss att förstå att ALLA kan lida av psykisk ohälsa

I Allures oktobernummer 2016 öppnar Amanda Seyfried upp sig och berättar om det som så många envist vägrar vilja prata om – psykisk ohälsa.

För magasinet berättar hon att hennes OCD (tvångssyndrom) påverkar hennes vardag och är anledningen till att det inte finns någon spis i gästhuset till hennes hem i Stone Ridge, New York.

– Jag oroar mig alltid över människor och hur de använder spisen. Jag vill ha kontroll. Du kan lätt bränna ner något om du glömmer att stänga av spisen eller ugnen, berättar Amanda Seyfried.

Hon berättar också att hon håller sina tvångstankar under kontroll med hjälp av antidepressiv medicin.

– Jag kommer aldrig sluta äta det. Jag har ätit antidepressiva sedan jag var 19 år, så det är elva år. Jag går på den lägsta dosen och ser inte poängen med att sluta med det.

Amanda Seyfried vill att fler ska våga prata om psykisk ohälsa, hon är trött på att psykisk ohälsa inte tas på allvar. Hon tror att det är tabun kring ämnet som gör att många inte söker hjälp.

– Psykisk ohälsa måste tas på lika stort allvar som någonting annat. Du ser den inte – det är ingen knöl, men problemen finns där. Varför måste vi ständigt försöka bevisa att den finns?

Foto: Allure

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!