Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Hälsa

Annika Sjöö: ”Ohälsa är ett mycket större problem än vad hälsa är”

Annika Sjöö, Metro Mode, hälsa

Annika Sjöö dansade rätt in i svenska folkets hjärtan när hon vann Let’s Dance tillsammans med Magnus Samuelsson, världens starkaste man, för några år sedan. Sedan dess har Annika gett ut flera böcker på tema hälsa och i december släpper hon sin andra kokbok om ren och naturlig mat: ”Paleo 30 dagar med Annika Sjöö”. Dessutom inspirerar hon varje dag många tusentals läsare att träna och äta hälsosamt genom sin blogg.

Annika är utbildad idrottslärare, kostrådgivare och instruerar klasser i många olika träningsformer. Det var hon som lärde Prinsessan Victoria och Prins Daniel att få till en elegant bröllopsvals inför det kungliga bröllopet sommaren 2010. För Metro Mode Hälsa berättar Annika Sjöö om sitt hälsoliv.

Vad är hälsa för dig?
– Hälsa är ju ett väldigt stort begrepp, men jag tycker att det handlar om att ta hand om sig själv både fysiskt och psykiskt. Att försöka ge sin kropp de bästa förutsättningarna för att må så bra man kan!

Vad gör du för att må riktigt bra?
– Jag tränar de träningsformer som jag älskar och som ger mig energi; till exempel crossfit, löpning och dans. Men sedan fyller jag också på mitt “må bra-konto” med mycket familjetid och pussar.

Vad tycker du om den nuvarande hälsotrenden?
– Jag tycker att det är jättebra att hälsa på alla plan får mer och mer fokus!

Vissa menar att hälsotrenden också innebär hälsostress – vad är din kommentar på det?
– Jag kan förstå den synvinkeln samtidigt som jag tycker att ohälsa idag är ett mycket större problem än vad för mycket hälsa är.

Vilken är din bästa träning – och varför?
– Just nu är det löpning som jag tycker är roligast! Det är mentalt avkopplande och enkelt att utföra när som helst och var som helst.

Vilken träning är den värsta du kan tänka dig?
– Oj, svår fråga! Men jag är ju inte direkt någon kampsportstjej – typ MMA där man slåss.

Brukar du tänka på att äta “hälsosamt”?
– Ja, det tänker jag på varje dag! Men jag kan också göra aktiva val att inte göra det. Jag mår allra bäst av att äta glutenfritt, sockerfritt och mjölkfritt. Då blir min mage glad.

Av: Sara Rönne
Foto: Fredrik Malmlund

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!