Artikeln innehåller annonslänkar
Hälsa

Annika Sjöö: ”Ohälsa är ett mycket större problem än vad hälsa är”

Annika Sjöö dansade rätt in i svenska folkets hjärtan när hon vann Let’s Dance 2009 tillsammans med Magnus Samuelsson, världens starkaste man. Sedan dess har Annika gett ut flera böcker på tema hälsa som vi listat nedan. Dessutom inspirerar hon varje dag många tusentals läsare att träna och äta hälsosamt genom sin blogg.

Foto: Instagram @annikasjoo81

Annika är utbildad idrottslärare, kostrådgivare och instruerar klasser i många olika träningsformer. Det var hon som lärde Prinsessan Victoria och Prins Daniel att få till en elegant bröllopsvals inför det kungliga bröllopet sommaren 2010. För Metro Mode Hälsa berättar Annika Sjöö om sitt hälsoliv.

Vad är hälsa för dig?
– Hälsa är ju ett väldigt stort begrepp, men jag tycker att det handlar om att ta hand om sig själv både fysiskt och psykiskt. Att försöka ge sin kropp de bästa förutsättningarna för att må så bra man kan!

Vad gör du för att må riktigt bra?
– Jag tränar de träningsformer som jag älskar och som ger mig energi; till exempel crossfit, löpning och dans. Men sedan fyller jag också på mitt “må bra-konto” med mycket familjetid och pussar.

Vad tycker du om den nuvarande hälsotrenden?
– Jag tycker att det är jättebra att hälsa på alla plan får mer och mer fokus!

Vissa menar att hälsotrenden också innebär hälsostress – vad är din kommentar på det?
– Jag kan förstå den synvinkeln samtidigt som jag tycker att ohälsa idag är ett mycket större problem än vad för mycket hälsa är.

Vilken är din bästa träning – och varför?
– Just nu är det löpning som jag tycker är roligast! Det är mentalt avkopplande och enkelt att utföra när som helst och var som helst.

Vilken träning är den värsta du kan tänka dig?
– Oj, svår fråga! Men jag är ju inte direkt någon kampsportstjej – typ MMA där man slåss.

Brukar du tänka på att äta “hälsosamt”?
– Ja, det tänker jag på varje dag! Men jag kan också göra aktiva val att inte göra det. Jag mår allra bäst av att äta glutenfritt, sockerfritt och mjölkfritt. Då blir min mage glad.

Artikeln publicerades första gången 2015.

Mativation : 50 paleorecept och konsten att skapa en bestående förändring - Annika Sjöö, Åsa Nyvall KÖP

Mativation : 50 paleorecept och konsten att skapa en bestående förändring - Annika Sjöö, Åsa Nyvall

Känner du att det är dags att börja äta sundare? Men att du saknar energi? Då är du inte ensam. Idag har många svenskar ett onödigt komplicerat förhållande till mat. Vi hoppar på den ena dieten efter den andra, men ingenting håller i längden. Med den här boken i din hand får du steg för steg-hjälp att förbereda dig mentalt inför en varaktig kostförändring.

Pris: 129 kronor.

Finns även hos Adlibris!

KÖP

Nästa bild
Träna hemma : effektiva pass på 10, 20 och 30 minuter - Annika Sjöö KÖP

Träna hemma : effektiva pass på 10, 20 och 30 minuter - Annika Sjöö

Med Träna hemma har den folkkära träningsprofilen Annika Sjöö samlat sina bästa pass som är enkla att följa och anpassade att utföras i hemmet. Annikas mission är att få alla att hitta sin motivation till att träna, och hennes övertygelse är att all träning är bättre än ingen träning. Därför skrev hon en komplett hemmaträningsbok som kan få alla att komma igång och röra på sig!

Pris: 189 kronor.

Finns även hos Adlibris!

KÖP

Nästa bild
Mage rumpa lår : träning som ger resultat - Annika Sjöö KÖP

Mage rumpa lår : träning som ger resultat - Annika Sjöö

Platt mage, snygg rumpa och fasta lår, det är resultatet om du kör den här bokens träningspass. Men varför bara bry sig om ytan? Pulsbaserad styrketräning ger dig också en riktigt stark och användbar kropp, förebygger skador samt hjälper dig att klara vardagens alla utmaningar. Du kan välja mellan tolv olika träningspass som bara tar tio till trettio minuter att genomföra. Passen är enkla att utföra då de består av ett fåtal övningar, men med ett smart upplägg och en hel del nya övningar som gör variationen stor. ? 12 pass att välja på, 3 olika typer av pass ? Träningstid: 10-30 effektiva minuter ? Funktionella styrke- och konditionsövningar som både bygger muskler och bränner fett.

Pris: 119 kronor.

Finns även hos Adlibris!

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!