Bästa vegetariska maten med mer protein än kött
De här vegetariska proteinkällorna innehåller mer protein än kött samtidigt som de innehåller flera andra bra vitaminer och mineraler!
Att en vegetarisk eller vegansk kosthållning inte skulle innehålla tillräckliga mängder protein är en gammal fördom som hänger i än idag. Så är det såklart inte och några av de vegetariska proteinkällorna innehåller faktiskt mer protein än de animaliska.
Protein är en viktig del av en hälsosam och varierad kost och aktiva människor behöver det särskilt för att kroppen ska kunna återhämtar sig och blir starkare för varje dag.
Nedan kan du se hur mycket protein de innehåller per 100 gram.
Artikeln innehåller annonslänkar.
Sojabönor: 36g vs köttfärs: 26g
Andra skäl att äta dem: Utöversin höga proteinhalt, är sojabönorna också fyllda med vitaminer och mineraler. De innehåller bland annat stora mängder fibrer, som är bra för din matsmältning samt vitamin K som är bra för blodet.
KÖPPumpafrön: 19g vs fläskkorv: 12g
Andra skäl att äta dem: Pumpafrön innehåller näringsämnen som zink, som är bra för ditt immunförsvar och magnesium som ger ett friskt och starkt skelett. De innehåller också antioxidanter som hjälper dig att hålla dig frisk.
KÖPKikärter: 19g vs torsk: 18g
Andra skäl att äta dem: Kikärter är fyllda med fiber som är bra för matsmältningssystemet. Det hjälper dig också att hålla hälsosamma nivåer av kolesterol.
KÖPjordnötssmör: 25g vs kyckling lår: 24g
Andra skäl att äta det: Jordnötssmör innehåller hälsosamma fetter och kalium som är bra för att hålla blodtrycket friskt. Ät inte för mycket, det är inte bra.
KÖPAnnat proteinrikt - Grekisk yoghurt: 10g
Anledningar att äta: Yoghurten innehåller probiotiska bakteriekulturer som är bra för att hålla tarmen frisk.