Hälsa

Besegra tröttheten! 4 tips som hjälper dig att sluta snooza och bli piggare

Alla morgontrötta – se hit! Vi vet hur jobbigt det är att lämna sängen på morgonen och ska vi vara ärliga blir det bara värre ju längre man snoozar. Vill du göra det enklare att stiga upp när morgonklockan ringer? Här är fyra knep som garanterat kommer hjälpa dig att piggna till.

Foto: Pexels

1. Börja röra dig redan när du ligger i sängen 

Börja att stretcha ut kroppen när du ligger i sängen. När du sedan är uppe – sträck ut eller gör en snabb yoga-övning. Får du in detta som en morgonrutin kommer du få igång blodcirkulationen och bli piggare snabbare! Kanske blir du till och med sugen på morgonträning?

2. Byt ut din gamla tråkiga alarmsignal till en låt som du gillar!

Har du samma gamla alarmsignal när klockan ringer varje morgon? Byt! Signalen kommer bara förknippas med att det är dags att vakna och för den morgontrötta kanske signalen även får dig på dåligt humör – vilket gör att du snoozar en gång till. Välj en låt som du gillar och som du kan tänka dig att vakna upp till. Behöver du en lugn och harmonisk låt som får dig att vakna långsamt eller en mer fartig låt för att du inte ska somna igen? Tröttnar du på låten efter några veckor? Byt igen!

3. Dra upp dina persienner eller gardiner

Det är väldigt enkelt att låta persiennerna eller gardinerna vara nerdragna för att behålla mörkret i rummet eller inte dra upp dem av ren lathet. Men låter du det naturliga morgonljuset lysa in kommer din kropp och ditt sinne lättare ställa om sig på att det är morgon!

4. Planera dagen innan

Det kan kännas jobbigt att redan kvällen innan börja planera vad du ska ha på sig, packa träningsväskan eller göra mellanmål – men tänk vad skönt det är när du väl vaknar på morgonen! För frukostälskaren är ett tips att förbereda en god frukost – då kommer du vilja gå upp. Även en enkel grej som att förbereda kaffet i kaffekokaren kommer underlätta din morgon. 

Källa: Elitdaily

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!