Hälsa

Därför bör du ta en paus från sociala medier i sommar

Sommaren är här och vi är mer än redo att kasta oss från bryggan, lapa sol på stranden och bara må gott med en fruktig drink (eller två) i handen. Men det finns en sak som ligger mellan oss och vår härligt stressfria semester – sociala medier! 
sociala-medier-stressFoto: Unsplasch.com

Instagram och Snapchat är inte bara roligt, lättsamt och underhållande – utan även beroendeframkallande! Studier från Chicagouniversitetet menar att sociala medier är mer beroendeframkallande än cigarretter och alkohol skriver DN.
 
Stressforskaren Dan Hasson som jobbar vid Karolinska institutet menar att många försöker lindra sin ångest genom att ständigt hålla sig uppdaterad på sociala medier.
 
“Somliga hetskollar sin Facebook för att minska sin ångest, vilket skapar en ohälsosam motivation. Känner man sig stressad blir det lätt ett tvångsmässigt sätt att mildra stressen med tvångsmässiga uppdateringar.”
 
Här tipsar legitimerade psykologen Kajsa Tarén om hur du bäst tar en paus från sociala medier i sommar. 
 
Ett tips för att kunna begränsa de sociala mediernas närvaro under semestern är att rent fysiskt ta avstånd från telefonen.
 
Lämna mobilen i väskan när du fikar med kompisar, låt den ligga på byrån i hallen när du är hemma och ta inte med sovrummet. Om du måste agera aktivt för att hämta telefonen hinner du tänka efter om du faktiskt ska kolla instagram ännu en gång. Jag tror att det många gånger sker omedvetet. säger Kajsa.
 
Källa: Huffingtonpost.com DN.se 
 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!