Hälsa

Sofia PT-Fia Ståhl: Därför ska du träna färre pass i veckan

Att träna mest är inte alltid bäst. Sofia ”PT-Fia” Ståhl påminner om varför det är bra att satsa mer på kvalitet än kvantitet i träningen.

Foto: REX Features

Det är mer än enkelt att dras med i den rådande träningstrenden där ”alla” verkar snitta fem pass i veckan utan problem. Den enda versionen av träning som visas upp är den som görs med blod, svett och bootcamp. Många tänker att ”ju mer desto bättre” verkar logiskt men faktum är att många skulle må bra av att plocka ner träningen en nivå och satsa på kvalitet snarare än kvantitet.

Att inte få de resultat en önskar behöver inte automatiskt betyda att man måste satsa ännu hårdare, göra ännu mer och kanske till och med öka mängden träning till elitnivå. Jag menar att du bör tänka om. Genom att lägga fokus på ”bättre” i stället för ”mer” tvingas du göra allt mer genomtänkt och medvetet. Det leder förhoppningsvis till att du får ännu bättre kontakt med kroppen och därmed mer kvalitativ träning.

Så nästa gång du är på gymmet – Ta en övning i taget. Känn in kroppen och justera en position för att känna var den tar mest. Stressa inte iväg till nästa och glöm tanken på att göra så mycket som möjligt. Har du reflekterat över hur musklerna känns om du flyttar tyngdpunkten? Om du skapar mer mjölksyra om du höjer eller sänker tempot? Eller får du en större utmaning om du vilar mindre mellan intervallerna? Din träning bör hellre bestå av 30 minuter kvalitet än 60 minuter halvdan aktivitet. Jag har sagt det förut och jag säger det igen: Fler pass är inte alltid förenat med bättre resultat.

Följ MetroMode.se på Facebook – där kan du diskutera och kommentera våra artiklar.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!