Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Hälsa

Den gyllene regeln – så designar du ditt 2020 så att det blir det bästa året någonsin

När slutet på året närmar sig är det lätt att vi börjar reflektera över stora frågor som till exempel hur året varit och hur livet känns. Ibland upptäcker vi kanske att allting inte känns helt bra, men det är okej. Då vet vi vad vi kan jobba med för att nästa år ska bli mer lyckat. Här kan du läsa om den gyllene regeln (och fler tips) för hur du kan designa ditt 2020.

Foto: Ian Schneider och Omar Lopez/Unsplash

Att få ordning på allt i livet är en ständig process av planerande och eftertanke. Vad är det som får just dig att må bra och vad behöver du göra för att nå dit? Det kan ofta handla om att ta aktiva beslut där du väljer bort negativ energi och ger dig själv utrymme för återhämtning. Kanske är det också så att du är alldeles för hård mot dig själv. Oavsett hur ditt liv ser ut just nu så finns det ett flertal saker du kan göra för att förändra ditt liv till det bättre och det finns en enkel sak du kan börja med.

Du måste välja bort saker

När vi tänker på att göra förändringar i livet är det lätt att vi börjar med att fundera på saker vi måste få in i vårt liv för att göra det bättre. Det kanske är att du behöver träna mer, börja med en ny hobby eller få mer tid med dina vänner. Oavsett vad det är, glöm inte att dygnet har ett begränsat antal timmar. För att få in något nytt i ditt liv kan du också behöva plocka bort någonting. Här är ett perfekt tillfälle att ta en stund för att reflektera över sådant som inte ger dig den positiva energi som du behöver och välja bort det. Gör du inte plats för det nya så finns risken att du sen sitter där med en lista som är för lång för att du överhuvudtaget ska kunna fokusera ordentligt på någon av sakerna.

När du har tagit beslut om vilka saker du ska välja bort, finns det fyra punkter du bör reflektera över.

1. Vad vill du förändra?

Finns det något under 2019 som inte riktigt blev som du hade tänkt? Kanske satte du ett personligt mål som helt glömdes bort, tappade kontakten med en vän eller bara haft en riktigt låg energi under året. Ta en ordentlig funderare på vad du hade kunnat göra annorlunda och försök sedan se om det finns något du kan göra för att det inte ska upprepa sig nästa år. Nu har du en möjlighet att göra om och göra rätt.

2. Vem eller vad är det som gör dig glad?

Sätt dig och skriv en lista på saker som gör dig glad. Det kan vara en person, en aktivitet eller en sak. För att se till att du får en dos av sådant som gör dig glad bör du planera in dessa i din kalender varje vecka. Det är ibland lätt att skjuta på roliga saker när tiden känns knapp, men tänk på att det är lika viktigt att göra dem som allt annat. Det är så du får balans i livet, för att ha roliga saker att se fram emot är otroligt viktigt för välmåendet.

3. Vilka är dina största drömmar?

Ibland kanske det kan kännas jobbigt att erkänna sina drömmar, i rädsla att de inte ska slå in. Glöm både det och jantelagen och sätt dig och skriv ned dina allra största drömmar. Genom att ha dessa på papper så kommer du inte bara få mer motivation till att nå dem, utan också en möjlighet att skapa konkreta delmål för hur du ska nå dit. Tänk också på att drömmar kan ändras, formuleras om och kanske även bytas ut mot helt andra drömmar. Därför är det är helt okej om det inte alltid blir exakt som du tänkt dig, du är lika grym ändå. Processen i sig själv är lika viktig och varje val du gör leder till att du utvecklas. Läs mer om hur du uppnår dina drömmar här.

4. Hur ser din comfort zone ut?

Bestäm dig för att 2020 ska vara året du lämnar din comfort zone. Se till att ge dig själv möjligheten att prova nya saker och hitta nya utmaningar. För att nå dina drömmar måste du få komma framåt och det är precis så du utvecklas. Genom att ständigt utmana dig själv kommer du inse att det inte är så himla farligt att göra fel, men främst att du kan så otroligt mycket mer än vad du tror.

Inspiration från Career Girl Daily

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!