Hälsa

Det här är den bästa träningen för din mentala hälsa – enligt studie

Du visste säkert redan att träning för med sig en rad hälsofördelar – både för din fysiska och psykiska hälsa. Enligt forskning finns det dessutom en specifik träning du ska satsa på. Säg hej till gruppträning!

Foto: Unsplash

En studie, publicerad i tidskriften Lancet Psychiatry, visar att gruppträning anses vara riktigt bra hjärngympa. I studien ville man undersöka hur träning påverkar den mentala hälsan samt hur olika typer av träning påverkas oss. De som hade minst antal dagar där de kände sig stressade eller nedstämda, var de som tränade i grupp. Bäst för hjärnan enligt studien var zumba (dansbaserad gruppträning) och på en andraplats kom spinning.

Varför du just ska satsa på zumba eller spinning sägs vara den sociala biten av träningsupplägget enligt studien. Zumba-instruktören Kim Stevens-Sturkie håller med och berättar till NBCDFW: ” Om du har en dålig dag och kommer till ditt träningspass, vare sig det är dans eller cykling, kommer du må så mycket bättre när du går härifrån”.

– Det är kul. Alla stöttar varandra och det är väldigt motiverande, säger zumba-studenten Elaine Steinfeld.

Men om du testat gruppträning och känner att det inte är något du föredrar kan du alltid testa att träna med några vänner för att ta del av det sociala. Och gillar du bäst att träna själv är det klart du ska fortsätta göra det. All träning är fantastisk träning, tycker vi på Metro Mode.

Läs också: Träna på lunchen – hur det förändrar ditt liv på 4 olika sätt

Foto: Unsplash

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!