Recept: Eating Nakeds ljuvliga bananpannkakor med nyttig karamellsås
Vi tröttnar aldrig på bananpannkakor, speciellt inte när toppingen är en supergod (och nyttig!) karamellsås som går snabbt att svänga ihop medan pannkakorna ligger i stekpannan.
Här delar inspirerande hälsoprofilen Eating Naked med sig av sitt pannkaksrecept som passar lika bra till efterrätt som till lyxig frukost och lunch.
Bananpannkakor med karamellsås
4 mindre pannkakor
Ingredienser
1 banan
1 ägg
5 saftiga dadlar
1,5 dl nötmjölk eller havregrädde
Vaniljpulver och salt efter smak
1 dryg tesked kokosolja + kokosolja till stekning
Gör så här
1. Mosa bananen med en gaffel.
2. Vispa ägget fluffigt, tillsätt den mosade bananen och rör om.
3. Lägg i en klick kokosolja i en medelvarm panna (non-stick). När kokosoljan har smält häller du ut pannkakssmeten i fyra “klickar” i pannan.
4. Stek pannkakorna på båda sidorna, vänd dem försiktigt. De ska vara gyllenbruna när de är klara.
5. Lägg dadlar, nötmjölk, kokosolja och vaniljpulver i en mixer och mixa till en sås. Smaka av med salt och servera sedan till pannkakorna. Toppa med lite bär, extra bananskivor, hasselnötter och kokoschips.