Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Hälsa

Emma Stones 3 viktigaste lärdomar från att ha växt upp med ångest: “Vi är alla weirdos – och så normala”

Oscarsvinnaren Emma Stone är smart, rolig och har fått mysa med Ryan Gosling vid flertalet tillfällen – på arbetstid! Men även om det kan verka som att den coola skådespelerskans liv är helt problemfritt så har hon, som så många andra kändisar, levt med både ångest och panikattacker. I en ny kampanjfilm delar hon nu med sig av sina viktigaste lärdomar från sina ångestperioder under barndomen. 

Foto: REX & Pinterest
Källa: Wellandgood.com & Speakupforkids.org

Child Mind Institute har frågat en rad kändisar, som Emma Stone, Lena Dunham och Jay Leno, vad de skulle vilja säga om sin psykiska ohälsa till sig själva som barn. La La Land-stjärnan Emma har lyckats fylla sitt 90-sekundersklipp med en rad viktiga lärdomar som vi önskar att alla barn (och vuxna) som känner utanförskap och mår dåligt, fick ta del av.

Emma Stones 3 viktigaste budskap till dig som lever med ångest:

1. Du är inte ensam

Emma har både ångest- och panikattacker med sig i bagaget från sin bandom. “Jag vill säga till alla barn som har ångest att: Du är så normal att det är helt galet! Alla upplever någon form av ångest eller oro i sina liv. Och även om du, som jag, går igenom en mer intensiv variant under en längre period än många andra, så är det för den skull inget fel på dig.”

2. Din ångest gör dig unik

“Att vara en känslig person, som bryr sig mycket och tar in saker på ett djupt plan, är en del av det som gör dig fantastisk. Det är en av livets stora gåvor att du tänker och känner mycket och djupt!”, säger Emma. “Jag skulle inte vilja byta bort det för något!”

3. Det kommer att bli bättre

“Även under de jobbigaste perioderna så finns det många verktyg som kan hjälpa dig. Och det blir lättare med tiden, när du lär känna dig själv mer – vad som triggar din ångest och i vilka situationer du känner dig bekväm och trygg”, säger Emma och avslutar med att hon inte vill att någon ska känna sig som en konstig “weirdo – för vi är alla weirdos!”

Kolla in hela videon på speakupforkids.org!

 

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!