Hälsa

4 saker Kristen Bell kan lära oss om depression och ångest

Kristen Bell vill att vi skiljer på depression och skam, “det är två helt olika saker!”

kristenbell1
I en intervju med Youtube-showen Off Camera öppnar den populära skådisen upp om hur hon länge lidit av depression och ångest och hur den psykiska ohälsan påverkar hennes liv.

Här är Kristen Bells fyra viktiga lärdomar om depression och ångest

1. Glada personer kan också vara deprimerade
Kristen berättar att hon var populär i high school men att hon också konstant anpassade sig för att passa in och för att komma överens med sina vänner.
– Jag är väldigt beroende av vad andra tycker och kompenserar genom att vara väldigt bubblig och glad hela tiden, för jag blir verkligen sårad om det är någon som inte gillar mig. Det är något jag jobbar med hela tiden, säger Kristen Bell till Off Camera’s Sam Jones.

2. Depression kan visa sig på många olika sätt
De som inte förstår sjukdomen kan tro att depression är samma sak som att vara ledsen och uppgiven. Kristens sätt att beskriva sjukdomen visar att det inte är så. Kristens mamma pratade med henne redan när hon var liten att “om du börjar känna som om du snurrar in dig i tankarna, som om det inte finns något solljus runt omkring dig, eller om du blir paralyserad av rädsla – så är det så här du ska du ska göra för att hjälpa dig själv.”

3. Depression kan gå i släkten
Kristens mormor var en av de första patienterna som fick testa elektrisk chockterapi efter att hon låst in sig själv i sitt rum för att supa sig redlös, som ett resultat av sin depression. När Kristens mamma sedan växte upp och blev sjuksköterska upptäckte hon samma sak hos själv och insåg att det var på grund av en obalans i hormonet serotonin – något hon berättade för den då 18-åriga Kristen.

4. Det är viktigt att ha en öppen kommunikation
Kristen känner ingen skam för sin ångest och tackar sin mamma som öppnade upp och pratade om det så tidigt.
– Jag är väldigt tacksam över den öppna och ärliga dialogen för du måste lära dig att leva med det, förklarar Kristen.
– Men jag jobbar också mycket mentalt med att förbättra min situation.

Foto: REX

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!