Hälsa

En enkel yogaövning som får dig att sova bättre

Du kanske har hört att du bör lägga cirka 15 minuter på yoga eller meditation dagligen? Vad du däremot kanske inte visste är att yoga kan bland annat hjälpa din sömn! Nedan tipsar vi om en enkel övning som förbättrar sömnen.

Foto: Instagram @caroline_wachsmuth/Unsplash

Övningen heter Viparita Karani och går att hitta i nästan alla yogaformer. Övningen ska vara lugnande och passa perfekt att göra innan man ska sova. I fem enkla steg lär du dig enkelt hur du ska göra. Ikväll somnar vi gott efter lite Viparita Karani!

Så här gör du övningen:

Så här gör du övningen:

1. Lyssna på din kropp, är den redo för avslappning? Annars kan det vara läge att göra några fler övningar innan du ger dig på denna.

2. Lägg dig på rygg och sträck upp benen mot taket så att de är i 90 grader. För att lättare kunna slappna av kan du ta hjälp av överkroppen och hålla i en sjal som du placerar runt fötterna. Ett annat sätt är att ha benen mot en vägg. Då sätter du dig på sidan mot en vägg och för upp benen mot väggen samtidigt som du rullar över på rygg. Känn efter hur nära väggen du kan vara föra att det ska kännas bekvämt.

3. Låt armarna falla ut åt sidorna eller över huvudet.

4. Slappna av och andas naturligt.

5. Håll positionen så länge det känns skönt, mellan 10 till 20 minuter.

Foto: Instagram @caroline_wachsmuth

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!