instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
halsa

En hyllning till Terese Alvén: “Vi kommer alltid att springa för dig Terese”

Av:

Tisdagen den 11 juni 2019 tog hälsoprofilen, författaren och inspiratören Terese Alvén sitt sista andetag efter att ha förlorat kriget mot cancer. Vi på Metro Mode, genom Jenny Sunding, hyllar minnet av vår branschkollega – en urkraft som för evigt kommer att leva vidare hos oss alla som har följt och haft äran att träffa henne. 

Foto: Instagram/@teresealven

Annons

Efter en vår kantad av hälsoproblem som vägrade ge med sig kom till slut blogginlägget som slog ner som en bomb hos alla oss som följer hälsoprofilen Terese Alvén. Den 20 maj publicerade Terese, med hjälp av sin man Glenn och bästa vän Jane, inlägget “Jag har cancer” där hon berättade att en aggressiv form av äggstockscancer tagit över hennes kropp.

I samband med cancerbeskedet startade bloggkollegan och vännen Helena Olmås insamlingen “Spring för Terese” där vi uppmanades att tänka på Terese under våra träningsrundor och att skänka pengar i hennes namn till Cancerfonden. Att Terese har gjort skillnad för så många genom att inspirera till rörelseglädje – blev med ens väldigt tydligt. Insamlingen drog iväg och det ursprungliga målet på 50 000 kronor nåddes snabbt (i skrivande stund är siktet inställt på 1 miljon kronor) och överallt delades hälsningar under hashtaggen #springförterese.

Terese hade förmågan att alltid sprida värme och inspiration till alla hon mötte.

Jag tänker ofta på första gången jag träffade Terese. Det var i Stockholm, september 2010 och jag skulle springa mitt första halvmaratonlopp. Under min uppvärmningslöpning längs kajen i gamla stan fick jag plötsligt syn på ett bekant ansikte. Det var Terese Alvén, som jag kände igen så väl från bloggen “Spark i baken” där jag varje dag inspirerades av kloka tankar om hälsa, träning och rörelse. Jag tvekade en stund men sprang sedan fram för att hälsa. Terese log sitt snälla och inbjudande leende när jag berättade att jag läste hennes blogg. Hon tackade för att jag kommit fram, önskade mig lycka till i loppet och jag sprang därifrån med en varm känsla i kroppen. Då visste jag inte att vi några år senare skulle bli kollegor i tränings- och mediebranschen och även ses privat i olika sammanhang. Och efter varje möte återkom samma känsla som den där första gången. Terese hade förmågan att alltid sprida värme och inspiration till alla hon mötte, såväl digitalt som i bokform, på jobbevenemang, privata tillställningar och ute på stan – mitt i livet.

I lördags kväll möttes jag av orden att Terese valt att bli sövd sin sista tid, för att slippa fortsätta att brytas ner av den sjukdom som satt klorna i henne. I går andades hon sitt sista andetag och jag finner inte orden till att ens kunna börja beskriva hur fruktansvärt det känns att Terese inte längre finns med oss här på jorden.

Våra tankar går till Tereses man Glenn, hennes barn Charles och Tilde, till övriga familjen och nära vänner.

Terese: Du var en inspirationskälla som genom dina böcker och din blogg hjälpte till att skapa rörelseglädje hos personer som aldrig hittat träningen tidigare och hos familjer som behövde pepp att komma igång tilsammans. Du var ett starkt stöd för personer med ätstörningsproblematik, du värnade om barns hälsa och du fanns alltid till hands med stärkande ord och varma leenden. Du gjorde skillnad! Du fortsätter att göra skillnad. Vi kommer alltid att springa för dig – i dag, och andra dagar.

 

Torsdagen den 13 juni, klockan 18 anordnas en träningsträff i Tereses minne, i Hagaparken i Stockholm. Du hittar mer info om eventet här. Spring för Terese – och stöd insamlingen i hennes namn här

Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår